Finns det några tips för att skriva romaner?

skriva romaner kan vara skrämmande, speciellt din första roman. Några snabba saker att komma ihåg kan hjälpa till att hålla dig på rätt spår för att skapa en bra bok. Först, välj din genre baserat på den du älskar att läsa. För det andra skapar en kris för din berättelse att din Huvudpersonen måste lösa. Det tredje, berätta historien för läsaren på ett spännande sätt.

Några nya författare tenderar att göra misstaget att välja en specifik genre, eftersom den verkar lättare. Du bör undvika detta, eftersom en kärleksroman är inte nödvändigtvis lättare att farkoster än ett mysterium och en roman för en tonåring är inte alltid lättare att skriva än en för vuxna. När du skriver romaner, bör författaren ha en verklig passion för ämnet och genre. Medelmåttig författare gör sällan det i dagens starkt konkurrensutsatta förlagsvärlden.

Den genre som passar dig är den du har en genuin passion för och den du älskar att läsa. Du bör läsa många författare i den valda genre som hjälper dig att hitta din egen röst. Fråga dig själv vad din favorit författare uttrycker i sina romaner och sedan räkna ut vad det är du vill uttrycka när du skriver romaner. Vilka hemliga världar fascinerar dig och vad vill du säga om dessa världar för dina läsare? När du hittat din genre skriva romaner, då kan du ha ett tema för varje bok. Till exempel kan en författare av westerns har ensamhet som tema för en roman om en cowboy som var föräldralös som barn. Oavsett vad ditt tema är, behöver du alltid en historia som kretsar kring en kris din huvudpersonen måste övervinna. I västra exempel kan krisen vara att cowboyen upptäcker att hans biologiska far är inte den han trodde att han var, men istället är de giriga ranchägare han var beredd att strid i domstol.

Studera hur dina favoritförfattare blir du involverad i historien ända från början. När du skriver romaner, alltid noga med att fånga läsarens uppmärksamhet med den första raden. Bygg-ups om karaktärens bakgrund är sällan intressant om du inte använder den klassiska råd att "visa snarare än berätta. " Med andra ord, om man skriver en roman och hjältinnan i din berättelse är rädd att öppna sitt hjärta igen, säg inte det, utan snarare visa det genom att beskriva sin reaktion på ombeds av en intressant människa i början av romanen. Du kan få din karaktär arbete genom hennes känslor genom att jämföra dem med mannen i hennes förflutna.

Lägg spänning till historien för att sidorna vänder för er läsare. Överväg att lägga till en eller två tomt tråd när du skriver romaner för att hålla händelser från att vara alltför förutsägbar. Några stora författare ändra helt spåret av berättelsen eller lägga till en ny uppenbarelse strax före mitten och /eller strax före slutet av romanen. nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.