Dansar en Pointe Dåligt för mina fötter?

Dancing en pointe är en form av dans begränsas oftast till kvinnlig balettdansörer. Det är praxis att dansa i toe skor, som har ett hårt trä bas, där man är bokstavligen står, när en pointe , på tips av en tår. I sanning, balett risker ett antal skador på den nedre halvan av kroppen. Omkring 60% av balett skador påverkar ben, höfter, vrister eller fötter. Av dessa är ungefär hälften av alla skador är specifikt relaterade till fötter och anklar, med dans en pointe är den största orsaken till skadan.

Ballet är en mycket selektiv konst. Fysiska form frågor extremt. Dansarna som har minst problem med att utföra en pointe tenderar att ha tårna alla ungefär samma längd. De måste också ha en ovanligt stark fotleder, eftersom upprätthållandet a pose eller promenera eller dansa en pointe måste styras av vrist stabilitet.

Människor med en längre stortån tenderar att ha mer problem med dansande en pointe eftersom de stöder det mesta av sin vikt på två stortår. Det finns några modifierade toe skor som kan hjälpa, men en dansare antingen har "dåliga fötter" eller "bra fötter. "

Några smärre medicinska problem som uppstår regelbundet med en pointe dans är förhårdnader, bunions och blåsor. Större problem kan innehålla ben sporrar och ben degeneration. Inte alla dansarna gör bra en pointe oavsett hur mycket de vill.

Faktiskt, den största risken i dans en pointe är ankeln vrickning . Detta är den vanligaste balett skada, och upprepade stukningar kan avsluta en dansande karriär av något slag. På grund av problemen i samband med en pointe dansa, det är tveksamt om en person som inte är intresserade av en balett karriär någonsin framsteg en pointe utbildning. Det finns vissa människor som bör definitivt inte dansa en pointe . Diabetiker, som kan lida enorma komplikationer från och med mindre skador, som blåsor, att foten är förmodligen bäst av att hitta en annan form av dans som är skonsammare för fötterna. Barn under 12 bör aldrig dansa en pointe heller, och i de flesta fall är 12 anses vara den lägsta ålder då barn kan börja träna en pointe . Början utbildning tå sko innan foten är helt bildas kan påverka hur foten kommer att utgöra skapar livslångt fotproblem.

Många balettdansörer, som har utbildats i stor utsträckning, lider resterande fotproblem för resten av livet. Fötterna var inte meningen att ta den typ av missbruk balett tenderar att leda till. Speciellt när dansarna träna fyra till fem timmar dagligen, kan detta skapa medicinska problem regelbundet, och många dansare uppmuntras att vara stoisk om smärtan. Faktum är stoicism ofta antas särskilt som dansare börjar ålder, eftersom skador kan förkorta en karriär. Dansare kan dansa på skadade fötter eller ben, men ofta gör det till en fysisk kostnad senare i livet.

Föräldrar borde verkligen överväga om de potentiella riskerna med en pointe utbildning är värt det, speciellt hos yngre barn. Om ditt barn siktar mot en karriär inom balett, så naturligtvis de måste fara risken för en pointe dans. För barn som har andra mål i åtanke, dans en pointe kan aldrig vara nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.