Är MPAA Movie Ratings obsolet?

The Motion Picture Association of America (MPAA) ratings system används för att avgöra lämpligheten av mainstream film för amerikansk publik. Påbörjad 1968 och reviderats flera gånger genom åren, MPAA filmen manskap har kontinuerligt kontroversiella med filmskapande samhället och allmänheten. Många tror att det klassificeringssystem som ensidigt inriktas på särskilt trossystem, som gör dem potentiellt föråldrade guide för den moderna publiken.

För närvarande består det klassificeringssystem som fem kategorier, vanligen delas upp efter ålder. "G" rating är lämpliga för allmän publik, och oftast ges till filmer gjorda för barn. "PG" bedömningar tyder på att vissa material inte kan vara lämpligt för små barn och bör man ge akt med föräldrarnas vägledning. "PG-13" betyg hävdar att filmen innehåll är olämpligt för dem under 13, medan R-rated film anses olämpliga för personer under 17. "NC-17" betyg är sällsynt att allmänt ut filmer och instruera att ingen under 17 tillåts att delta i filmen på en teater.

Trots missuppfattningar, dessa film manskap är inte lagar, eftersom konstitutionen osund. Många teatrar väljer att genomdriva MPAA manskap under sin "rätt att vägra service" skydd, och kan kräva giltig legitimation innan tillstånd ges till kunder att R-eller NC-17 rated filmer. Medan vissa anser att detta är en kränkning av First Amendment rättigheter, teatrar ligger inom deras lagliga rätt att verkställa MPAA ratings krav. är Betygen bestäms av mängden tveksamt innehåll i en film, inklusive fult språk, våld och skildringar av kön, drogtillbehör och alkohol-eller drogmissbruk. Även om den exakta reglerna är flytande och har aldrig varit offentligt ut av MPAA, finns vissa riktlinjer som kan driva en film från en kategori till en annan. Denna vägran att meddela exakta riktlinjer har lett till stor kontrovers, eftersom många hävdar att besluten är något godtyckliga och inte ansvarig inför en publicerad standard. En del tror att värderingarna är sneda för att ge hårdare betyg till filmer som porträtterar sex. NC-17 rating används nästan uteslutande för filmer som innehåller grafik sexuella scener, medan extremt våldsamma filmer är oftare ges en R rating. Filmkritikern Roger Ebert är känd för sin kritik av systemet, och många andra mot MPAA Movie Ratings system tyder på att organisationen försöker upprätthålla en förlegad inställning om sex i filmer. Frågan är en oerhört viktig fråga för många filmskapare, som en NC-17 rated film nästan aldrig visas i det vanliga teatrar, vilket kraftigt begränsar möjligheten att gå med vinst.

Är filmen ratings systemet i USA anses av många vara allvarligt bristfällig, och baserat på riktlinjer som är föråldrade till en 21: a århundradet publik. Resolutioner om den oro uteblir dock, eftersom de flesta överens om att ett betyg är ytterst fördelaktigt för föräldrar att bestämma vilka filmer som deras barn får se. Medan filmen bedömningar systemet har ändrats flera gånger genom åren, fortsätter kontroversen att rasa, det som vissa anser är ett värdefullt verktyg för val av lämpliga filmer till andra knappt dolda censur av film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.