Vilka olika typer av jazz?

Jazzmusiken är en konst för improvisation. Det är en kombination av improvisation, swing anteckningar tillbaka beats och blues med bleckblås. Dessa ingredienser har kombineras på olika sätt, med olika faktorer att göra olika typer av jazz. Från Dixieland till Chicago stil med swing och själ, de olika typerna träffas alla på ett sammanflöde.

Bland de mest populära och tidigaste former av jazzmusik var New Orleans Dixieland jazz. Denna genre, i staden krediteras med födelseprocess jazz tradition, skapad jazzstandards som "When the Saints Go Marching In. "Dixieland Jazz dominerade scenen i början av 20th Century, från ca 1918-1928. Det var känd för sin Ragtime jazz sound, som spelades under en rytmsektionen, ovanligt visar jazzmusik. Rytmen avsnitten ingår ofta gitarrer, banjo och trummor. New Orleans Dixieland hade en nordlig motsvarighet i Chicago stil jazz, som genomförs en snabbare takt för att denna form av rytmisk jazz. En annan typ av jazzmusik, swing, dominerade under 1930-talet och genom andra världskriget. Denna genre var den viktigaste formen av amerikansk populärmusik för mycket av denna tid och införde USA att sprudlande storband och ledare band. Genren fick sitt namn efter den starka swing noterar spelat i den unika jazz stil. Gungan noterar omfattade en stil där en första anteckning i en rytm förlängdes över ett andra meddelande och improviserad.

Bop var nästa stora jazz musik rörelse i mitten av 1940-talet fram till 1960-talet. Denna stil var en upp-tempo jazz ihärdiga på harmoni. Det lekte jazzmusik legender som Dizzy Gillespie, Charlie Parker och Thelonious Monk. Bop, till många lyssnare, lät ofullständig och sprang och ledde till en ny revolution inom jazz rörelse med intrikata melodier.

Cool Jazz följde på 1950-talet och 60-talen med en lätt ton. Det undvikit abstraktion bop och ingår Miles Davis i den musikaliska lexikon. Frijazz sammanföll med ett annat svar på tumult bop. Den svarade med ett abstrakt form, använder mindre sammansättning, och introducerade världen till John Coltrane. Latin jazz och soul jazz skulle också dyka upp under de följande åren och skulle föra jazz ljudet till en publik som aldrig tidigare uppnåtts. p

Jazz fusion infördes i början av 1970-talet och melded med sten vid en tidpunkt då denna genre var nå sin höjdpunkt. Med artister som Herbie Hancock och Frank Zappa, jazz fusion stavade ett mer traditionella syn på jazzmusik. Och under åren som följde, vilket ledde fram till början av det 21-talet, skulle jazz se själv att ytterligare förändra i andra subgenres med tillkomsten av pop fusion.

dessa genrer, har tillsammans med otaliga andra mindre rörelser i jazz, stavas hundra år lång kärleksaffär med amerikanska musiker till en form av musik som är unikt amerikanskt. Liksom Amerika, är det jazzmusik i landet olika och gratis, med många olika typer och stilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.