Vilka är några Stephen Sondheim musikaler?

Stephen Sondheim är en världsberömd kompositör och textförfattare för steg musikaler. Från sin tidiga mentorskap under den store kompositören Oscar Hammerstein, visade Sondheim ett knep för innovativ musikalisk teknik, ovanlig sammansättning, och bra texter. Under sin långa karriär har musik av Stephen Sondheim garnered honom sju Tony Awards, en Academy Award och Pulitzerpriset i drama. Hans musikaler är bland de mest älskade i den kanon av teater.

Många människor är omedvetna om att en av vid 27 års ålder, Sondheim komponerade texter för West Side Story 1957. Även den musikaliska är känd för sin starka story och mäktiga filmmusiken av Leonard Bernstein, texterna till låtar som "Maria", "Something's Coming" och "Cool" väckt Sondheim stor berömmelse. Trots den otroliga framgången för den musikaliska och film, ansåg Stephen Sondheim texterna alltför poetisk. Han komponerade också bara texter för den populära musikalen Gypsy 1959. Den första av Stephen Sondheim musikal ha både hans texter och komposition var den farsartade En kul grej hände på vägen till Forum . Denna 1962 utspelar sig i antikens Rom fått stor meddelande och flera Tony Awards i sitt ursprungliga Broadway run, men poängen mottogs inte väl av de flesta kritiker.

Efter en rad dåligt fått arbete, Sondheim igen fick positiv uppmärksamhet för Company 1970. Produktionen vann Tony Award för bästa musikal, bästa bok en Musical och Best Original Score. Company anses av många vara den första av de stora Sondheim musikal, med sina rytmer varumärke staccato och komplicerade inrim strukturer. Den mörka och tragiska Sweeney Todd har blivit kanske den mest kända av Sondheim musikaler. Berättelsen följer ett orättfärdigt fängslade barberare i det viktorianska London, återvände från 15 år i en australisk straffkoloni fast besluten att hämnas. Med hjälp av en legosoldat värdinna lägger Todd om mord på sina åklagare i sin frisersalong och ha dem förvandlades till pajer. Medan Sweeney Todd är utan tvekan den mest fruktansvärda av Sondheim musikal, är det alltid populärt bland publiken. Under 2007 gjordes en filmatisering av regissören Tim Burton, amerikansk skådespelare Johnny Depp som Demon Barber.

Många kritiker anser att 1980 vara guldålder Sondheim musikaler. 1985, söndag i parken med George fick Pulitzerpriset för Drama, endast 6: e gången i historien priset har gått till en musikal. Pjäsen följer elände i pointillist målaren George Seurat som arbetar han på sitt mästerverk. Poängen är känd för sin lyrik, däribland den populära "Avsluta Hat" och "Beautiful. " som nära följer i spåren av framgången ut i skogen producerades under 1987 till stor kritik. Denna saga blev mardröm följer flera figurer inklusive Cinderella, Little Red Riding Hood, och Rapunzel, som de lovade lyckliga slut nysta upp. Detta Sondheim musical ses ofta som en hyllning till hans eklektisk stil, efter att ha snubbed på Tony Awards för söndagen i parken med George , ut i skogen erövrade utmärkelser krets med flera framträdande vinner.

Stephen Sondheim har visat sig vara en visionär och unikt tillskott till världen av musikaliska teater. Hans musik är inte alltid lätt att surra som han ofta ignorerar klassisk melodisk struktur, men de kan vara mycket som påverkar och är tillverkade med uppenbara tekniska skicklighet. Många musikaliska kritiker anser inflytande Sondheim musikal vara en av de viktigaste krafterna i moderna musikaler, och hans nya verk är fortfarande mycket räknade med i musikaler samhället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.