Varför är det Music Group Pearl Jam Named Pearl Jam?

Få den verkliga historien bakom ett band namn kan vara en övning i frustration, och Pearl Jam saga är inget undantag. Det finns ett antal rykten om betydelsen av namnet Pearl Jam, och vissa av dem är knappt discussable i en familjevänlig forum. Hade bandets ursprungliga idéerna förblev intakt, men skulle vi nu diskutera innebörden av bandnamnet Mookie Blaylock. Flera medlemmar i bandet som skulle bli Pearl Jam var anhängare av en professionell basketspelare vid namn Mookie Blaylock, och de gick ut på några tidiga turer under det namnet. Det är där historierna bakom namnet Pearl Jam isär. Vissa källor tyder på att Mookie Blaylock motsatte sig hans namn är fäst vid en grunge rock band från Seattle. När grunge rörligheten blev populär insisterade skivbolag som bandet skapar ett nytt namn. Efter många diskussioner enades bandet på namnet Pearl. Ett vanligt rykte är att bandet deltog i en Neil Young konsert och märkte att nästan alla av Youngs låtar utökades Jam Sessions. Denna idé musiker jammar förutsättning scenen the Jam i Pearl Jam. Ett annat rykte om namnet Pearl Jam inleddes efter sångaren Eddie Vedder förutsättning eget satiriska snurra till flera intervjuare. Vedder hävdade att hans farfars mor, en kvinna som hette Pearl, gifte sig med en indianska man, och tillsammans hittade ett antal av hallucinogena produkter. En särskild favorit var en sylt som innehåller det hallucinogena kaktusar kallas peyote. Kombinationen av hans farfars farmors namn och hennes favorit narkotika laced jam inspirerade bandet kallar sig Pearl Jam. Även Eddie Vedder har en gammel-mormor heter Pearl, är berättelsen betraktas som en lögn som används för att blidka påträngande journalisterna.

Andra rykten kring Pearl Jam namn allt från rimliga till vulgärt. Vissa säger att när namnet Mookie Blaylock avslogs av juridiska skäl, beslutade bandet att använda sitt smeknamn av Pearl Jam istället. Den första Pearl Jam albumet heter påstås Tio för att hedra Blaylock nummer i 1989 års National Basketball Association (NBA) utkast, även om andra källor säger Blaylock förslag till antalet var 12.

kanske värsta ryktet om namnet Pearl Jam är sexuell karaktär. Band namn som The Lovin 'Spoonful och 10CC hade redan varit ansluten till en onämnbara slags "inspiration", så det är inte otänkbart att en manlig rockband som Pearl Jam skulle använda en sexuell anspelning på deras bandnamn. Medlemmarna i Pearl Jam förneka någon frat boy konnotationer bakom sina namn, även om deras egen förklaring till pärlan bildspråk är också lite grövre.

Ledamöter av Pearl Jam har gjort flera intervjuer där de förklarar sin konceptet bakom "pärla" i Pearl Jam. Ett ostron utgör inte en pärla för estetik-det är en naturlig reaktion på en irritation. Den ostron utsöndrar en form av kroppslig avfall innehåller denna irriterande. Resultatet, åtminstone för människor, är en perfekt utformad pärla. Medlemmarna i Pearl Jam ansåg att historien om Pearl's evolution från avfallsprodukter till åtråvärda innehav var en allegori för deras förhållningssätt till musik. Ibland skulle ett stort stycke musik ur den mörkaste och lägsta ögonblicken i deras personliga liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.