Vad gör en dirigent för en orkester egentligen?

När dirigent för en orkester gör hans eller hennes offentliga framträdande på en föreställning, är det inte i början av hans eller hennes uppgifter utan mer som de sista ögonblicken av en lång, utmanande resa. Dirigent för en orkester är mycket mer än våg en stafettpinne till professionella musiker, dock utan att stafettpinnen många föreställningar definitivt skulle lida. Orkester går inte in autopilot läge under en föreställning, även om enskilda medlemmar kan känna delar felfritt vid den tidpunkten. kan dirigent för en orkester att delta i ett antal kreativa och affärsbeslut långt innan föreställningen säsongen börjar. En ledare kan ha något annat verk i åtanke för orkestern medlemmarna att överväga, till exempel program tillägnat en kompositör eller en rad gästartister. Dirigent för en orkester kan också delta i auditions för ny musiker, annars kan han eller hon aktivt rekrytera professionella musiker som han eller hon har arbetat med tidigare.

dirigent för en orkester måste också bli väl förtrogen med alla de musikaliska stycken valts ut för den kommande prestanda säsong. Även om en enskild musiker får endast repetera en del av ett partitur, måste dirigent för en orkester lära hela poäng. Dirigent för en orkester fungerar som en trafik direktör för olika delar, så att han eller hon måste veta exakt när varje instrument träder den musikaliska motorvägen.

Dirigent för en orkester även ses av många som ansikte utåt i orkestern, så att han eller hon ofta uppmanas att lämna bud för lokala medier eller uppträda som gästföreläsare i musikklasser eller möten klubb. Dirigent för en orkester är ofta i fokus för reklammaterial som skapats av sponsorerna av orkestern. En bra ledare är oftast en del initiativtagaren och en del musikaliska tekniker. Dirigent för en orkester kan också vara mycket diplomatisk, eftersom konflikter och motsättningar skulle kunna bryta ut under repetitionen processen. Det viktigaste en dirigent för en orkester gör dock göra musik. Den armrörelser en ledare använder under en föreställning kan tyckas vara en lyrisk reaktion på musiken, men för musikerna det betyder något helt annat. Dirigent för en orkester kontrollerar många av de mer subtila inslag av musik, såsom tempo och dynamik. Grundläggande tidtagning rörelser utförs med stafettpinnen låta musikerna att veta när du ska komma in och hur snabbt eller långsamt att spela. Dirigent för en orkester rör sig i regel armen nedåt och ettan i en åtgärd, då sveper armen åt vänster eller höger för att ange andra, tredje eller möjligen fjärde beats. Den sista satsen bör leda ledarens arm tillbaka i tid för nästa åtgärden Down Beat. En ledare lär sig de grundläggande Tidsangivelserna rörelserna i speciella som undervisar, men han eller hon kan ändra med tiden.

Ett annat viktigt inslag dirigent för en orkester kontrollerna är dynamik . Under ett musikstycke kan blåssektion måste spela en mycket högt introduktion, omedelbart följt av en mycket tystare svar. Ledaren kommer att uppmuntra musiker att spela högre eller mjukare enligt vad han eller hon tror att kompositören skulle ha velat. Dirigent för en orkester kan också pekar direkt på en musiker som en kö för att krascha en cymbal eller slå en gong. Även musikerna kanske behöver titta konduktören direkt hela tiden, de vanligen blick på honom eller henne regelbundet för att försäkra de håller fast vid rätt tempo och dynamik för bit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.