Vad bör jag tänka på vid köp av gitarrförstärkare?

Kan inte klippa ut utan en bra förstärkare, eller hur? När du köper en gitarr förstärkare, är det lätt att få något som kommer att över-utföra eller inte uppfyller dina behov. För att hitta förstärkaren som passar dig bäst, finns det några saker du bör beakta.

Först när du köper en gitarr förstärkare, inte köpa något som är för stor. För stor kan betyda fysiskt för stor för din praktik plats, eller för mycket watt. Tänk igenom var och när du ska spela. Om du inte är i ett band och inte spela i ett stort område, skulle det inte ha någon anledning att köpa en 500 watts förstärkare. Håll det enkelt och köper en praxis amp, någonstans runt 30 watt eller så. Detta ger dig tillräckligt med volym för att producera en bra bit av buller när stämningen slår dig, och det bör inte driva grannarna galna. Om du spelar i ett band, behöver du mer än de ovannämnda 30 watt. För att spela i en bar eller liknande storlek plats ska 180 watt vara mer än tillräckligt med kraft för att låta din musikaliska röst höras. Om du funderar på att köpa en gitarr förstärkare med lite mer makt, en halv stack högtalarlåda med en anständig huvud är ett bra val. När du köper en gitarr förstärkare, behöver du inte spendera en massa pengar för att få kvalitet. Crate ® och Fender ® båda erbjuder prisvärda förstärkare med hög ljudkvalitet. Forskning flera olika förstärkare märken och specifika modeller för att hitta den som har den erforderliga watt och antal talare som du letar efter och sedan jämföra priser. Många musikaffärerna erbjuder bra erbjudanden för dem som köper en gitarrförstärkare, men jag utesluter inte tidskrifter som Musician's Friend ®, eller källor på nätet. Det finns en god chans att du hittar ampere på realisation.

Det är väldigt frestande när man köper en gitarr förstärkare för att få en med alla klockor och visselpipor, men realistiskt att du ska kunna köpa en effektprocessor som kommer att uppfylla dina behov. Detta är inte sagt att läggas funktioner på en förstärkare är onödiga, men de bidrar till kostnaderna och får inte användas alls. Om du är nybörjare, stick till förstärkare som är effektiva. Som nybörjare bör du inte behöver göra mycket mer än justera volym, bas, diskant och reverb. Kontrollera att förstärkaren funktioner förvrängning eller en överväxel switch, dock så att du inte behöver köpa en extra pedal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.