Vad bör jag tänka på vid köp av Barnens Staffli?

I dag kanske du vill att inte bara köpa första A-ram modell man ser till ett bra pris när de köper ett barns staffli. Med tanke på intressanta utvecklingar inom konstvärlden, det finns många val som tas i form av modeller och tillbehör. Här är en kort genomgång som hjälper dig att göra det bästa valet. Det är viktigt att tänka rymden när man köper ett barns staffli. Först kan du bestämma om du vill ha en stående staffli, en bordsskiva staffli, eller en väggmonterad staffli. Stående stafflier kan fälla ihop, men de kan också bli lösare och lättare för ett barn oavsiktligt att slå över. Även lagt sig, tar de upp en hel del utrymme, särskilt om de har flera sidor för flera barn. Tabletop stafflier är mindre och mer portabel, men de behöver en yta att sitta på för att användas i brösthöjd. Finns också överväga var att lagra dem. Det finns två typer av väggmonterad staffli för barn. Den första har ett hängande system där styrelsen är monterad, så att en förändring i höjd på monteringen ändrar höjden på staffli. Detta är inte nödvändigtvis något du vill göra ofta. Staffliet är i huvudsak tätt mot väggen, vilket innebär att det är en vinkel på 90 grader, och detta kan inte vara det bästa valet, beroende på media barnet kommer att använda. Andra överväganden är sannolikheten för konstnärsmaterial komma upp på väggen själv, och behovet av konstnären stå rätt nära väggen för att få tillgång till staffli. Den andra typen av vägg staffli är på en rörlig arm som gör att det är nära till eller bort från väggen och flyttas till olika höjder och vinklar. Detta något att tänka på när man köper ett barns staffli för ett barn med funktionshinder. Den justerbara väggmonterad staffli på en arm är en idealisk staffli typ för ett barn i rullstol, eller som använder en rullator eller annan adaptiv anordning som hindrar nära närmar väggen. Du bör också överväga media när man köper ett barns staffli. Fundera på vilka typer av konstupplevelser du vill staffliet att vara inriktad på:

 • målning
 • markörer, kritor, eller pastellkritor
 • krita
 • magneter
 • dry erase styrelse
 • flanell ombord

Detta hjälper dig att avgöra vilken yta (s) för att leta efter. Det kommer också att hjälpa dig fatta beslut om kompletterande uppgifter om sådant som om du behöver inbyggt förvaring för konstnärsmaterial, en färg prova med utskärningar för färg koppar, en avsats för krita eller markörer, en pappersrulle kvarstad, etc.

När du köper ett barns staffli för flera barn, finns det några andra saker att tänka på. Det brukade vara så att stafflier var ensidig eller dubbelsidig, och det var omfattningen av valet. Nu kan du enkelt hitta tre ensidig och även fyrsidig stafflier. En annan möjlighet att tillsammans med flera barn är en större styrelse, såsom det är utformat som en whiteboard eller blädderblock som kan delas av flera barn.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.