Vad bör jag tänka på när du väljer Tin Whistle?

lära sig spela ett irländskt tin whistle är kul. Det är ett instrument som matchar väl med många andra akustiska ljud och det är ett underbart instrument för barn och vuxna. Men många människor, när de ställs inför många tin whistle märken på marknaden, kan klia sig i huvudet i förvirring om vilket system de vill köpa. Det första du bör tänka på när man väljer en tin whistle är erfarenhetsnivå . En nybörjare kommer att vilja välja en tin whistle som är lätt att spela och är inte alltför dyrt. Många varumärken hör till denna kategori. Clarke Företaget är en av th original tin whistle beslutsfattare och deras SweeTone eller Meg tenn visselpipor är billiga och har en fin, ljus ton. Plasten språkrör gör dem lättare att spela. En Clarke original har en trä fipple i metall munstycket och är lite svårare att spela, eftersom det krävs mer andetag. Många erfarna spelare vördar dessa dock, eftersom de är de mest traditionella och har en äkta, breathy ton. En annan föredrog märke för en nybörjare är det Oak vissling, liksom Feadog. Dessa tenn visselpipor variera i pris från $ 7 till $ 20 US dollar (USD)-inte ett dåligt pris för ett musikinstrument! Det fina med den tin whistle är att även de kan vara väldigt dyra, även professionella spelare kan ha flera billiga visselpipor liggande, bara för att öva. Det är ingen skam att ha en billig visselpipa. Många låter lika trevligt som deras pricey motsvarigheter. En annan faktor i valet av en tin whistle är sammansättning. Vad är tin whistle gjord av? Det självklara svaret, tenn, är vanligtvis inte fallet, med undantag för Clarke originalet. Flesta metall visselpipor är tillverkade av mässing. Den dyrare visselpipor, såsom Susato, är tillverkad av gjuten plast, vilket innebär att planen inte ändras när den tin whistle spelas. Eftersom metall utvidgas och dras ihop, en metall tin whistle kan förändras något i tonhöjd eftersom det spelas. Det finns några handgjorda trä visselpipor, och dessa är mycket dyra, ofta kostar över $ 200 USD.

De flesta nybörjare kommer att välja ett inexpensve tin whistle, medan mellanliggande och avancerade spelare kommer att köpa dyrare visslar. Därför är priset inte så mycket av en faktor som pitch. Vilken nyckel ska vissla vara? En första whistle, eller ens ett första bra visselpipa borde förmodligen vara ett "D" whistle. Flesta irländska folkvisor är "D" och detta gör det möjligt för spelaren att lära sig låtar som inte behöver lära sig att spela tillfällig, vilket inte alltid är lätt med en tin whistle. har tenn visselpipor säljs över Internet och många platser har ljudklipp för att visselpipa spelar en kort melodi, så shopper kan höra hur det låter. Vissa visselpipor är ljusa, några är fyllig, något söt, några breathy. Det beror på tillverkaren. En nybörjare bör också få en bok om att spela tin whistle. Det kan också vara roligt för en tin whistle spelare att ta reda på om det finns någon traditionell musik hobby grupper i området och gå. Där han kan lära sig nya sånger och tekniker för instrumentet.

Vad tin whistle en spelare väljer, kan han räkna med att uppleva glädjen i att lära sig spela ett instrument. Den lilla tin whistle kraftigt gåvor praxis och uthållighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.