Vad är det bästa sättet att resa med ett musikinstrument?

resa med musikinstrument har alltid varit en utmaning, men framför allt så efter ökad säkerhet restriktioner för de flesta flygbolag efter 2001. Lyckligtvis har många flygbolag arbetat med branschorganisationer för musiker att upprätta riktlinjer för resande med musikinstrument för att göra processen enklare. Det viktigaste du kan göra när du reser med ett musikinstrument är att kontakta det flygbolag du tänker använda och diskutera situationen med dem, så att du förstår sina flygbolagets policy. Om ett flygbolag inte kan uppfylla dina behov, välj en annan, och låta både flygbolag veta varför du gjorde det valet.

Om ett instrument som passar i retur om inskränkningar kan den föras in i kabinen. Liksom andra handbagage, kommer det att bli föremål för screening, och du bör också vara noga med att paketera det väl för att undvika skador när du reser. Om instrumentet är för stort för förädling på utsläppsrätter kommer de flesta flygbolag tillåter dig att köpa en andra plats för ditt instrument. Detta rekommenderas särskilt för instrument som är ömtåliga, värdefulla eller stränginstrument. När du kontakta flygbolaget för att boka en plats, meddela agenten att ni kommer att lägga ett instrument ombord, och se till att instrumentet passar på vilken typ av flygplan som du kommer att färdas på. Använd stadiga förpackningar som ett svårt fall att skydda den, och sätta spännband för att säkra det på plats under flygningen. Du kan också kolla ett musikinstrument, men du bör packa mycket bra, och inkludera ompackning och hanteringsanvisningar i instrumentet fall så att om den öppnas för inspektion, kan säkerhetspersonalen säkert igen ordentligt. Helst bör du vara närvarande medan det instrument som undersöks, så att du kan garantera en säker ompackning. Du bör alltid kontrollera upprätthållandet verktyg som vätskor, vass, penslar, bågar och andra errata för resande, så att du inte kommer att fördröjas på grund av att gå igenom säkerhetskontrollen. Var medveten om att speciellt stora eller tunga instrument kan bli föremål för en ÖVERVIKTSBAGAGE.

När du reser med ett musikinstrument, plan när de anländer till flygplatsen tidigt och att flygbolaget dokumentation om att resa med musikinstrument med dig. Se till att vara lugn och rimlig med flygbolagets personal, som bara försöker att garantera säkerheten för sina flygplan. Förvänta röntgenstrålar eller en fysisk undersökning av ditt instrument, och arbeta med säkerhetspersonal för att se till att ditt instrument rensas snabbt och smidigt. Försök att tänka framåt och begära en plats i bakre delen av planet, så att du kan ombord tidigt med ditt instrument så att du har tid att sätta fast den ordentligt, och samarbeta med framställningar från flygbolagets personal. I ett värsta scenario, kan du bli ombedd att antingen passa instrumentet eller ta ett annat flyg, men om du planerar framåt och behålla lugnet, kommer detta vara osannolikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.