Vad är det bästa sättet att förvara serieböcker?

Serietidningar är illustrerade berättelser, ibland i en lätt, cartoony stil och ibland i en mörkare, mer roman-derived stil. Serieböcker har utvecklat en ganska samlare kultur omkring dem, och därför kan många serietidningar-särskilt mycket gamla eller de som kommer från begränsade upplagor-en stark investering, återvänder många gånger deras ursprungliga värde i samband med sitt liv. En del gamla och sällsynta serier kan vara värt otroliga summor pengar-den första serietidningen i Action Comics serier, till exempel, som innehöll första tecken på Superman, är värd över en halv miljon amerikanska dollar (USD).

Med tanke på att serier kan vara värt en sådan betydande belopp, och att en stor del av sitt värde bygger på samma skick som de hålls, är det viktigt att lagra serietidningar på ett sådant sätt att minimalt slitage förekommer. Även för människor som inte aktivt med serietidningar som en investering, utan enbart som lektyr, kan det ändå vara värt att lära sig att lagra serietidningar ordentligt, eftersom detta kan hjälpa dem att hålla längre och vara läsbara för en större tidsperiod . p

Serietidningar är oftast gjorda av en mycket tunn papper, vilket innebär att de lätt kan böjas och flex. En stor del av anger att lagra serietidningar ordentligt blir lämpligt hängslen för att säkerställa minsta böjning och snett över tiden. Comic styrelser är halvstyva material som placeras bakom serietidningen att se till att boken förblir stark. När du lagrar serietidningar, se till att varje bok har en styrelse bakom sig. Dessutom byta ut brädor med några års mellanrum för att minimera risken för styrelsens surhetsgrad leechar färg från böckerna. Förutom en styrelse, är det en bra idé att använda en behållare av något slag för att individuellt lagra serietidningar. För de flesta serier, kommer en enkel plastficka gör bra, och många företag erbjuder ärmar som är speciellt framtagen för sina komiska styrelser att säkerställa en snug fit. Du kanske vill lagra serietidningar som är mycket värdefulla och sällsynta i en hård plast, som ger bättre skydd för dina serietidningar än mindre slagtålig plast ärmar. En stor container där du vill spara serietidningarna är också ett värdefullt tillskott till din samling. Dessa fält är speciellt byggda för serietidningar, och oftast kommer i antingen lång eller kort storlekar, beroende på dina behov. Eftersom en del äldre serietidningar-de från Silver och Golden åldrar, till exempel-är större än moderna serietidningar, många företag att göra speciellt stora lådor för serier från dessa epoker.

När du har alla de varor du behöver lagra serietidningar, är du redo att sätta dem i ärmarna, på anslagstavlor och i sina lådor och lägga undan dem. Det är en bra idé att sätta dina lådor på ett bord eller hylla upp från marken något, för att minimera risken för fukt eller mögel nå dem. Det är också en god idé att kontrollera om böcker ganska ofta, att se till att lagringen miljön inte har en negativ inverkan på deras tillstånd. Naturligtvis att hålla serietidningar i bästa möjliga skick, ska du aldrig ta bort dem från ärmarna, och om du gör bör du bära handskar av något slag när du läser dem för att skydda dem från oljor på händerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.