I Arkitektur, vilka är de olika typerna av Column Huvudstaden?

doriska, joniska och korintiska huvudstäder är den främsta typen av klassiska grekiska kolonner. Ett kapital är kronan på verket, dekorativ del av en kolumn som övergångar från columnade till styrkande murverk. Som reliker av den klassiska världen, kan de hjälpa till i dag byggnader och förstå arkitektur.

doriska huvudstäder, liksom hos alla grekiska kolonner, består av en rektangulär platta ovanför en rund en. Som blev känd genom den grekiska Parthenon, doriska pelare stå enkel och smidig. Deras Abacus, den rektangulära krona, är ofta ett enda stycke marmor. Den Echinus, den runda platta ibland ristade med siffror på Gods. Skapas så tidigt som 600 f Kr, dessa kolumner är robust och elegant.

samtida med doriska, blev joniska kolonner en något mer dekorativ alternativ. Deras mest utmärkande drag är deras rullar, kallas volutes. Att formen liknar en bit papper rullas upp från båda ändar vilar på toppen av columnade, med en Oculus, eller ögat, på spiral's Center. Den Volut var nspired av krusiga lockar av gudinnan Diana. Prydnadsdjurssektorn formning, den cymation, visar en serie pärlstav motiv kallas ägg-och tungan eller ägg-och dart mellan volutes. Ett exempel på dessa kolumner kan ses på Erechtheion tempel i Grekland.

korinthisk huvudstäder är det mest avancerade stilen. Lånar volutes från joniska, förstärkning av de fyra hörnen av Abacus. På remsor av dekorativa lister, kallas modillions, lämnar våren Acanthus, palmetter, och till och med rosetter. Romare, mer än greker, utnyttjat denna kolumn börjar i mitten av 4: e århundradet CE. En skulptör inspirerades förmodligen av något som han såg på en grav. En ung flicka dog under vintern, och hennes sjuksköterska placerade en korg av hennes tillhörigheter vid hennes grav, som omfattas av en bricka för att skydda dem. Hon råkade lägga den på toppen av en vilande Acanthus vinstock. Kommer våren, vinstockar drivas igenom, kring korg med löv, och curling sidorna av plattan.

Under grekisk arkitektoniska väckelser, två andra närstående kolumn huvudstäderna dekorerade byggnader: toskanska och Composite. Liksom doriska, är den toskanska mycket vanligt. Komposit huvudstäder kombinera joniska och korintiska stilar. Det finns ett fåtal icke-grekiska huvudstäder i samband med andra arkitektoniska rörelser. En medeltida kolumn som används historiated huvudstäderna för att skildra historier eller framhäva symbolisk mening genom skulpterade djur, fåglar och människor i 11 och 12-talen. Under den första gotiska perioden, en krocket kapital, baserat på korintiska, används nivåer av kluster av lövverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.