Vad är en travers?

en travers är en kran som är fast på plats omkostnader för att manipulera klassiskt stora och tunga föremål som inte kan flyttas lätt för hand. Stålverken har oftast traverser att hantera stål som tillverkas i delar, och dessa kranar används också i hamnar över hela världen, för att få objekt på och av fartyg. Dessa kranar brukar vara ganska stora, mycket dyra och kan förflytta stora mängder material.

Byggandet av en travers bygger på en järnväg eller balk som är fast på plats på en stödstruktur. Detta kan uppnås genom att bygga en kran rakt in i en struktur, eller genom att bygga en plattform som håller balken på plats. Vissa tillverkare gör även mobila traverser som dras med stora fordon, vilket möjliggör större flexibilitet.

På denna typ av kran, är den mekanism som driver kran monterad på en vagn som går längs med järnvägen. Människor kan höja och sänka objekt genom att köra kabel eller rep genom vagnen monterade mekanismen, och objekt kan flyttas horisontellt längs järnvägen. Till skillnad från mer flexibla armen kranar, som svängde bommar att tillåta människor att flytta objekt i flera riktningar, en travers bara går fram och tillbaka.

Det här fram och tillbaka rörelse är oftast allt som behövs. På ett containerfartyg, till exempel, kan fartyget placeras nära kranen, och operatören kan skicka mekanismen fram och tillbaka i vagnen till shuttle varor från fartyget till en lastbil eller tåg, eller tvärtom. Genom att vara fast på plats är kranen mycket mer stabil och kan bära mycket tunga laster, en klar fördel vid hantering av tunga vikter är involverade i sjöfart, stål bearbetning och annan tung industri.

Som ett designkoncept, den travers dateras till 1870-talet, när flera personer utvecklade versioner av denna kran design för ett urval av applikationer. Förutom den enorma skalan versioner användas i industriella tillämpningar, mindre overhead stilar kranen finns också för användning i hemmet verkstäder och små företag där en kran kan vara användbart. En woodworker, till exempel, skulle uppskatta att det finns en travers för att dra timmer, färdiga projekt och tunga verktyg mellan en verkstad och ett lastområde. Företagande konsthantverkare kan bygga sin egen, förutsatt att de har en verkstad eller struktur med synliga bjälkar på vilka räls kan monteras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.