Vad är en kontinuitet Tester?

En kontinuitet testare är ett verktyg som används för att avgöra om en strömbrytare fungerar. Elektricitet kräver en kontinuerlig väg för att kunna fungera. Om det finns ett hinder på den vägen kommer elektricitet fungerar inte. En kontinuitet provutrustning kan bidra till att avgöra huruvida el kommer att kunna flöda.

Kontinuitet testare kontrollera kablar och sladdar av effektbrytare vara säker på att el kan komma igenom. Ett internt batteri inuti testaren skickar elektricitet genom ett stift och ner ledningarna. Det finns ett stift i andra änden, och om det tar emot el-om sökvägen förblir obruten-testaren antingen lyser eller välbesökt. Om det gör ingenting, det är något som blockerar el i brytaren.

För att använda en kontinuitet testare, dra ur sladden från el-uttaget och slå alla omkopplare på. En testare bör komma med en alligator klipp som ska bifogas ett stift på sladden innan du ansluter toppen av testare till den andra stift. Testaren kommer då att tändas eller surr om allt fungerar som det ska. Om detta inte sker, koppla bort sladden från apparaten som testas och testa båda trådarna. Om de båda fungerar bra, problemet med själva apparaten.

Kontinuitet testare kosta runt $ 5 US-dollar (USD) och kan köpas i järnhandeln. De kommer med ett batteri, en mätsond en test tråd och en alligator klipp. Den mätsond är normalt ansluten till slutet av batteriet fodral, medan provet tråd och alligator klipp ansluta i andra änden. När du använder kretskontinuitet testaren, den nuvarande måste vara avstängd för att korrekt avgöra om någon el pågår från ena änden till den andra och bestämma problem plats om det inte är. En kontinuitet testare bör bara användas när apparaten är urkopplad och kretsens ström avstängd, eller allvarliga skador kan uppstå till den person testa det.

En testare spänning kontinuitet är ett annat sätt att avgöra om en brytare måste bytas ut. Kallas även en multimeter fungerar detta verktyg genom att använda volt AC-läge och ansluta en varm stift med skruven på brytaren. Detta är ett enkelt sätt att avgöra om brytaren genererar makt, och en spänning och kontinuitet testare kan identifiera komplicerade elektriska problem. Sammantaget kontinuitet testare är användbara verktyg att ha när man testar elektriska apparater och brytare. Om källan till problemet är en trasig apparat eller felaktiga brytare, en kontinuitet provutrustning kan snabbt avgöra varför elektricitet inte genereras korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.