Vad är Biopolished Cotton?

Biopolished bomull är en typ av bomull som har behandlats med enzymer, mest cellulaser. Cellulases är enzymer som smälta eller bryta ner cellulosa, den viktigaste fiber som finns i växter. Som bomull är en växt, vävning det kan skapa en hård och grov tyg som inte är särskilt bekväm. Under lång tid har vissa bomull behandlats med olika kemikalier för att mildra det.

I slutet av 20th Century ville Japanska forskare att hitta ett sätt att mjuka bomull utan att använda potentiellt irriterande kemikalier. Detta kallas ofta ecoprocessing . De utvecklade begreppet att använda mikrobiella cellulas enzymer att smälta och bryta ner vissa av bomull, vilket resulterar i en mycket mjuk bomull kallas biopolished bomull-bio på grund av användningen av levande enzymer-som nu är mycket populär.

Med tillämpning av vissa enzymer, blir biopolished bomull mjukare. De enzymer tillämpas på tyget enligt särskilda höga temperaturer och i huvudsak avbryta den lilla bomull som sticker ut över ytan av tyget. Utan ett mikroskop, du kanske inte ens märker dessa fibrer, men för personer med känslig hud, kan de känna kliande, grov eller irriterande. Biopolished bomull är mycket mindre sannolikt att producera noppor av bomull när tvättas. Du kommer vanligtvis tycka att biopolished bomull behåller sin form bättre och håller längre, ser nyare, än vad icke-biopolished bomull.

Flera länder patent flera av de enzymer som används i biopolished bomull. Dessa inkluderar lixazyme, lixaprox, Bio-glans, och en mängd andra. Eftersom många av dessa tekniker är patenterade, finns inte mycket information om den specifika källan till enzymer.

Medan biopolished bomull var det första tyget behandlas med enzymer har många andra följt. Tencel? får sin mjuka känslan genom processen. Bomull blandas med jute får också biopolished. Tillverkare började behandla ull med enzymer i 1995, vilket resulterar i mjukare, och är ofta maskintvättbar ull.

Biopolished bomull endast ett exempel på de många enzym behandling för olika tyger. Det finns nu många ecoprocessing medel för att göra tyg mer formbara, ljusnande tyg, vilket gör det lättare att färga, och för att ändra utseendet på tyget. Stonewashed denim kommer sannolikt att göras av biopolished bomull snarare än att faktiskt tvätta tyget med stenar, att göra processen mer effektiv. Naturligtvis kan du titta på stonewashing, då inga kemikalier har lagts till som en form av ecoprocessing också.

Användning av enzymer för att behandla tyget reflekterar nuvarande trenderna bland tillverkare som vill hitta mer naturligt sätt att göra eller förbättra produkter. Minska skuldsättningen för miljön genom att använda naturliga och biologiskt nedbrytbara ämnen blir ganska vanligt i en mängd olika branscher. När det gäller biopolished bomull, användning av ecoprocessing inte bara ger oss ett mindre kemiskt behandlade plagget, men också med några av de mjukaste och mest hållbara kläder bomull för närvarande finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.