Hur är fossila bränslen som används?

Fossila bränslen är hög energi ämnen som utvinns ur jorden. Vissa fossila bränslen, såsom kol, har använts för uppvärmning och bränsle ändamål för hundratals och kanske tusentals år. Andra, såsom naturgas och olja ökade i popularitet efter den industriella revolutionen att bli den mest framträdande formerna av bränsle under det 20th århundradet. Fossila bränslen, som används för att köra så mycket av världen, har en tung miljö-pris, förstärks av det irriterande faktum att planeten är slut reserver.

Petroleum, kol och naturgas är biprodukter av geologiska processer djupt nere i jorden. Kol skapas i kärr, där växt sediment samlar över stora tidsperioder och långsamt förvandlas till torv och slutligen till kol. Petroleum och gas tenderar att bildas i djupet av havet, där jorden kockar djupt begravda organiska material under miljontals år att bilda olja.

fossila bränslen använts genom historien visar på en växande trend av betydelse, bunden i hög grad till människors vetenskapliga förståelsen av energi och förbränning makt. Fossila bränslen som används för kraftfull bränder går tillbaka till antikens Kina, där det finns bevis för att kopparslagare används kol i sin smedja bränder. Olja kan vara den äldsta av de fossila bränslen som används som en typ av petrokemiska, de gamla egyptierna använde olja för medicinska behandlingar och eventuellt kosmetika. Indianer hade också fossila bränslen som används för tätning och ibland även för medicinska ändamål.

Fram till det sena 19th century, valfångst som majoriteten av olja som används till lampor och armaturer. Med ödeläggelsen av valbestånd, på grund av valfångst, priset på valolja ökat dramatiskt, vilket många för att söka efter alternativa lampa bränsle. Petroleum, som är relativt billig och verkade vid den tidpunkten att vara en gränslös resurs, blev snabbt den ledande bränsle för lampor.

fossila bränslen som används för ström går tillbaka till den kinesiska kopparslagare, och under hela den industriella revolutionen, den rökiga och avgasfyllda himlen var resultatet av koleldade fabriker. Men inte förrän utvecklingen av bilar och flygplan gjorde fossila bränslen som används för kraft-vinna sin verkliga makt över världen. Sedan början 20th century, har nästan alla transporter metoder har som drivs med naturgas.

Petroleum och naturgas hem makt, fabriker och transporter, men också göra sin väg in i det dagliga livet för nästan alla från petrokemiska. Dessa förbättrade komponenter av olja som används i tusentals produkter för hushållsbruk, av plast, till kläder, till medicin och kosmetik. Varje produkt som innehåller propen, vinyl, etanol, glykol, butadene, eller ingredienser som slutar med xylen är en petrokemisk härrör från fossila bränslen.

Skapandet av fossila bränslen som används idag började för över 300 miljoner år sedan, enligt vissa experter. Som vetenskap har upptäckt, jorden är snabbt slut på fossila bränslen, en möjlighet som kan vara förödande för alla aspekter av modern existens. Dessutom fossila bränslen gör tunga skador på miljön och är den huvudsakliga boven när det gäller människan orsakade globala uppvärmningen. Även om de har ström i världen nästan uteslutande för ett sekel och bidrog till det mänskliga samhället för länge innan verkar det som fossila bränslen en dag kommer att behöva ersättas med andra energikällor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.