Vad är ett block och ta itu med?

Ett block och ta itu med är en enkel men mycket effektiv lyftanordning, som tros vara uppfanns av Arkimedes. Block och hantera system användes i stor utsträckning för byggande i den antika världen, och fortfarande i dag används för en mängd olika tillämpningar, särskilt vid havet, där icke-motoriserade lyftsystem är mycket användbara. En grundläggande block och ta itu med inbegriper ett enda fast trissa, eller block, och åtminstone en ytterligare trissa i samband med rep, och utgör en komplett block och lösa in. Beroende på storleken av den last som lyfts ytterligare blockera och ta itu med uppsättningar kan användas för att ytterligare fördela vikten.

konstruktion av ett block och ta itu använder remskivor för att fördela vikten på ett tungt föremål. Genom att lätta på lasten, remskivor göra det möjligt för en person eller en liten besättning för att flytta ett potentiellt mycket tungt föremål relativt säkert. I ett enda block och ta itu med set, en krok från den fria gungande remskivan är knuten till objektet som lyfts och remskivor är gängade med rep. Användaren drar i den fria änden av linan tills objektet har flyttats. I mer komplexa blocket och angripa system kan repet löper genom en rad remskivor för att göra slut lasten ännu mindre.

För varje ytterligare block och hantera läggas till de som måste mer rep användas. Medan ytterligare block och ta itu med uppsättningar kan vara användbara, efter en viss punkt kommer de att skapa friktion, störa enkel förflyttning av lyftsystem. Således, montering ett block och hantera systemet omfattar vissa dom samtal, eftersom användaren behöver bestämma hur man kan balansera behovet av att skapa en mindre belastning med extra rep och friktion flera remskivor skapa. Det är också viktigt att ha säkerhetsåtgärder på plats som t. ex. belays att förhindra att last faller ned medan den lyfts.

mekanik bakom ett block och tackla innebär en kraft för distans handel. Vad detta betyder är att ju mer involverade trissa system, ju längre repet att arbetet måste, översättning till mer totalt avstånd som användaren måste dra. Men är den kraft av användarens arbete mer kraftfull med ett längre rep, på grund av viktfördelningen eftersom den tillåter. Många andra varje dag poster innehåller kraft för distans kompromisser, även saker som spik hårklippningsmaskiner som arbetar på spaken princip, och bromsar bilen, som använder hydraulik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.