Vad är en högtryckstvätt?

En högtryckstvätt är en maskin som kan rengöra många olika typer av ytor med hjälp av vattentrycket. Högtryckstvättar har funnits i flera år men har först nyligen blivit så prisvärd att många hushåll köpa dem istället för att hyra dem från den lokala järnhandeln. Kanske din trä däck är i behov av rengöring och målning, eller kanske din betong verandan är skråmat och färgas. Oavsett ditt problem, är en högtryckstvätt som kan hjälpa till.

Högtryckstvättar kan generera betydligt mer vatten tryck än en trädgårdsslang. De flesta inhemska högtryckstvättar tillgänglig för hemmabruk faktiskt använda din trädgårdsslang och dess vattenförsörjning. En högtryckstvätt kan öka din trädgårdsslang påtryckningar med 15 till 50 gånger eller mer. Inte bara detta ökade tryck hjälper till att rena bättre, men även minskar den mängd vatten du använder.

Den huvudsakliga funktionen för en högtryckstvätt är att multiplicera trycket utdata från en trädgårdsslang och koncentrera vatten i en trycksatt ström. Maskinen gör detta genom att använda en elektrisk eller bensindriven motor för att köra en mycket effektiv pump. Denna pump fungerar som en kompressor och tillåter högtryckstvätten att mata en koncentrerad och tryck rinnande vatten. Efter att ha kört genom pumpen, vattnet lämnar högtryckstvätten via en slang kopplad till ett långt skaft som användaren kontrollerna. En utlösande tillåter användaren att spraya trycksatt ström i korta stötar, eller i en kontinuerlig spray. Bäcken intensitet kan justeras på de flesta högtryckstvättar och är mycket effektiv på att avlägsna ytan sot och smuts.

Högtryckstvättar finns det flera olika typer. Bensindrivna brickor är vanligtvis klassade mellan 5-7 hästkrafter och får behålla ett högre tryck än sina elektriska motsvarigheter. Elektriska brickor kan lämpa sig för uppgifter där du inte vill att spränga ytan du arbetar med, men kräver mer tryck än en trädgårdsslang. Till exempel, när du tvättar fönstren på ditt hus med hjälp av en bensin driven högtryckstvätt kan ge för mycket tryck. En elektrisk bricka sannolikhet skulle vara mer perfekt.

Högtryckstvättar kan också betecknas som ett kall eller varm. Kalla högtryckstvättar är i allmänhet billigare men kan vara mindre effektivt vid rengöring av smutsiga miljöer än sina varma motsvarigheter.

Ännu viktigare än hästkrafter på en bricka är pumpen inne i tvättmaskinen. Pumpar är klassade i både PSI (pounds per square inch), som mäter tryck och GPM (gallon per minut), som mäter vattenflödet. Vid prövningen av en bricka, se till att kontrollera om dessa specifikationer. Ju högre varje nummer är, desto kraftfullare brickan kommer att vara.

Kostnaden för en högtryckstvätt i allmänhet varierar från $ 200-$ 500 amerikanska dollar (USD). Om du letar efter en mer kraftfull modell för remsor måla eller ta bort fläckarna kraftiga och fett, räkna med att betala ungefär dubbelt så stor. Vanligtvis lägger mer pengar på en högtryckstvätt blir du en bättre kvalitet bricka, som har en bättre pump och en bättre motor och bättre resultat.

Kom dock ihåg att ju mer kraftfull brickan, desto tyngre är det sannolikt att bli. Så om portabilitet är en fråga bör du hitta en bra kompromiss mellan effekt och vikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.