Vad är eluttagen?

eluttagen eller elektrisk kärl, bidra till att ge direkt tillgång till en elektrisk kraftkälla under ett hem eller annan byggnad. Eluttagen är avsedda att mata ström till de flesta elektriskt drivna utrustning från en serie små lådor som är kopplade direkt till en elektrisk panel eller annan strömkälla. Ombud är vanliga i de flesta hushåll och företag, eftersom de ger både enkel och direkt tillgång till elektrisk ström från olika punkter. Ett försäljningsställe design kan variera beroende på den aktuella stöd, ursprungsland och vilken typ av utrustning eller anslut den måste acceptera. På grund av dessa avvikelser, inte alla eluttag och elektriska springa komponenter är kompatibla med varandra.

eluttag är oftast överförs från den elektriska panelen till olika punkter i ett hemmets väggar, och på andra viktiga punkter i huset där elektriska tillträde är önskvärt. Stiften finns i slutet av en enhets stickproppen i spåren av eluttagen därigenom bidra till att eliminera risken för elektriska stötar. När en enhet är ansluten till en kompatibel utlopp, är el matas in i enheten via kärl, som är fast, vanligen inom innerväggar, till en elektrisk panel eller huvudströmkällan. En annan tråd bär sedan den elektriska strömmen till den elektriska panelen eller strömkälla.

De flesta vanliga eluttag finns i USA görs för att hysa antingen två eller tre fronter sladdar och, beroende på den utrustning de har till makten har vanligtvis en spänning på 110 eller 220. Mindre enheter som tv och stereo komponenter vanligtvis att kräva en 110-volts eluttag för att fungera. 220-volts uttag vanligtvis installeras för att driva större apparater som en kamin eller torktumlare.

Det finns många typer av eluttag finns i hela världen, därför är det viktigt att känna till skillnaderna i uttag typer och spänningar som finns i olika länder. USA, delar av Sydamerika, och några Västindien och länderna i Mellanöstern, alla har ett universellt-kompatibel typ av uttag. De flesta av Europa använder vad som brukar kallas den eurokontakt, som är mycket annorlunda än den vanliga amerikanska uttag, både till utseende och spänning, vilket gör det oförenligt med utrustning eller anordningar från ett annat land eller kontinent. För internationella resenärer, det finns adaptrar och omvandlare tillgänglig som möjligt annars icke-kompatibla elektronik eller komponenter att ansluta till eluttagen finns i andra länder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.