Vad är UV Water Filtration?

ultraviolett (UV) vattenfiltrering är en reningsprocess som använder konstlat ultraviolett ljus för att döda biologiska föroreningar som patogener och mikroorganismer i en vattenledning. En populär metod för att desinficera vatten, är UV-filtrering anses de säkraste och mest pålitliga tekniken för att eliminera mikroorganismer som salmonella, koliforma och E. coli. Beroende på behoven kan UV vattenfiltrering enheter behandla en vattenförsörjning som helhet eller endast det som används.

Under reningsprocessen, passerar vattnet genom strålar ut från en UV-lampa inneslutna i ett genomskinligt, skyddande täcka. När vattnet rör sig genom flödet kammare, absorberar det UV-strålar. När organismer i vattnet njuta av den strålning, är deras genetiska material ändrats, vilket eliminerar deras förmåga att reproducera sig. Utan förmågan att reproducera, är organismen anses vara döda och dess risker elimineras.

Det finns två begrepp som vanligen förknippas med UV-system vattenfiltrering: dosering och UVT. Dosering avser mängden av ultraviolett energi som behövs för att förstöra föroreningar och mikroorganismer i vattnet. Enligt branschens standard, med en frekvens av 254 nanometer används för att uppnå desinfektion. UVT, ultraviolett transmission, används ofta när man diskuterar hur mycket UV-ljus som behövs för att tränga vattenflödet.

Regleringen av UV-system vattenfiltrering bestäms och kontrolleras av statliga organisationer, såsom EPA och konsumentfrågor Produkt-och Safety Commission i USA, och ansedda, den privata sektorn laboratorier. NSF International, en icke-vinstdrivande organisation, är en av de mest kända laboratorier att fastställa normerna för behandling hem vatten enheter. Alla UV-filtrering enheter är certifierade för att uppfylla NSF standard 55, som särskilt skriven för ultraviolett mikrobiologiska system vattenrening.

Två typer av UV-system vattenfiltrering finns kommersiellt tillgängliga. Ett point-of-post systemet behandlar vattnet vid källan, att rena vattnet innan det når kranen. De andra UV vattenfiltreringssystem, kallat point-of-användning, är ett filter som sätts fast på kranen och renar bara vatten som används.

Point-of-inträde och point-of-användning, både anses klass A filtreringssystem, är utformade för att avlägsna mikroorganismer och göra vattnet säkert för konsumtion. System av klass B är en undergrupp av punkt-av-använda system används endast för kompletterande användning av avlägsna ytterligare föroreningar efter det första desinficering utförs av en primär filtrering system.

Ultraviolet system förfogar nackdelar. Systemen är inte tillräcklig för att döda parasiter som Giardiasis duodenalis och Cryptosporidium, som båda kommer från biologiska föroreningar som människor och djurs avföring. UV-filtrering system är inte utrustade med möjlighet att tvätta bort sediment, nämligen järn. Om inte en sekundär filtreringssystem är installerat att suga ut sediment, är vanliga filter förändringar som krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.