Vad är polypropylen Resin?

Även känd som PP kåda, är Polypropylen harts en syntetisk polymer som kan användas för att skapa ett brett spektrum av produkter. Denna polymer är tillverkad av en kombination av propen och andra material som i årtionden tidigare ansågs vara avfall. Eftersom utvecklingen av polypropen kåda under mitten av 20th Century har harts använts för att göra så skilda produkter som klädsel för bilsäten och heminredning, högtalare täcker, och ett antal plast för användning i hemmet samt i laboratoriet.

Det finns flera fördelar för polypropen kåda som skiljer det från andra plaster och plast blandningar. En har att göra med hållbarhet. Denna typ av harts kan stå emot en hel del slitage, vilket gör den idealisk för produkter som ser en stor användning på en daglig basis. Till exempel plast fat och vattenkoppar som görs med denna typ av harts kommer att hålla sig väl i diskmaskinen utan snett eller förnedrande på något sätt. Rätterna kan lätt användas för ett antal år utan några uppenbara tecken på slitage.

polypropylen plast är också en favorit när det kommer till användning i olika typer av textilier. Hartsen kan värmas upp och formas till små fibrer som är perfekta att använda i skapandet av bland annat mattor och klädsel. Sedan 1970 har många människor har köpt soffor och stolar ingår i blandningar olefiniska fiber som innehåller polypropen harts, delvis för hållbarhet, utan också för colorfastness av fibrer och flamskyddsmedel egenskaper som är inneboende i harts.

Under årens lopp har andra användningsområden för polypropen kåda utvecklats. Hölje för elektronik som DVD-spelare, tv och högtalare är vanligen tillverkas med harts. Beroende på hur mycket värme och tryck ut på harts, den kan också användas för att skapa kläder som underkläder eller till och med blöjor i alla storlekar. Genom att använda formsprutning metoder kan PP harts formas till varaktig redskap eller bildas i alla typer av köksredskap.

Beroende på den exakta metod som används för att skräddarsy polypropylen kåda kan sluteffekten verkar väldigt gärna vilja dyrare produkter. Till exempel, plattor gjutna laddare gjorda med hartset och blandas med någon typ av antistatiska tillsatsen kommer att behålla en glans i många år, samt vara mycket lätt att rengöra. Samma sak med billiga gräsmatta möbler som skapas med denna typ av polymer resin. Lägga till element under graderingen och uppvärmning av materialet kan ge möblerna ett starkt sken samtidigt som man hjälper de produkter att motstå repor och missfärgning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.