Vad är ett plasttak?

En undertaket är en typ av finish system som hängde under taket konstruktion i ett rum eller byggnad. Det kan avstängas från ett tak eller tak däck, som består av strukturella utformningen bjälklag som stöder laster över och under däck. Majoriteten av undertak system består av stål nätet och akustiska plattor, men även andra material kan också användas. Metal hängare kablar används för att hänga dessa system allt från tre inches till mer än en fot (7,6 cm till 30,5 cm) under däck.

Dessa tak kan monteras över befintliga gipsvägg, trä som utsätts inramning, bjälklag stål, eller till och med kakel innertak. I ett svävande typiskt tak systemet är kakel stöds av tunna metallramar som arbetar i ett rutmönster över hela rummet. Wall gjutning är fäst på väggen runt hela omkretsen på rummet. Resten av nätet upphävts av galge trådar, men slutet på varje sektion av rutnätet vila på väggen formning för extra stöd.

Gallret kan ordnas i ett 2 "med 4" (122 cm x 61 cm) eller 2 "med 2" (61 cm x 61 cm) mönster baserat på standarden akustiska plattan storlekar. Infällda fluorescerande lampor används ofta med dessa tak, och är utformade för att passa in i det vanliga elnätet mönster. Uppvärmning och luftöppningarna konditionering kan säljas i vanliga kakel storlekar så de kan också passa in i ett undertak rutnät.

undertak erbjuder många fördelar jämfört med andra typer av tak strukturer. Eftersom det är tillfälligt under däck, det interstitiella rummet kan fungera som en luft blandningskammare för ventilation. Detta utrymme kan också användas för att dölja rör, ledningar och elledningar. Eftersom plattorna lätt lossnar, är det fortfarande möjligt att få tillgång till mekanisk och elektrisk utrustning utöver det tak för underhåll och service. Suspenderade rutnätssystem är också relativt billiga och kan installeras snabbt och enkelt.

Det finns också ett antal potentiella nackdelar att beakta när man väljer ett undertak. Akustiska plattor tenderar att gula med tiden, och kan göra ett rum ser den. De måste bytas ut regelbundet, och är mottagliga för fläckar och skador på grund av fukt eller slag. Slutligen, eftersom de är svävande under taket däck, minskar de totala takhöjden i rummet. Detta anses ofta vara oattraktiv, speciellt i rum som redan har ett relativt lågt i tak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.