Vad är ett dubbelrum ståldörr?

En dubbel stål dörr är en dörr tillverkad av två paneler av stål åtskilda av ett lager av isolering. Det finns ett antal ansökningar om dubbla ståldörrar, dessa dörrar vanligtvis ses i kommersiell och industriell miljö, men människor kan också installera dem hemma. Många tillverkare gör dubbla ståldörrar tillsammans med matchande ramar, och dörrarna kan installeras av en behörig entreprenör. Tillverkarna kan också förse kunderna med detaljerade specifikationer som ger information om storleken på en dörr och karm, de miljöer där den kan användas, och hur du installerar dörren ordentligt.

En av de primära uppgifterna för installation av en dubbel ståldörr är brandsäkerhet. I en struktur som är utformad för att vara eldbeständiga, dubbla ståldörrar erbjuda en metod som passerar genom ett brandsäkert vägg utan att skada brandsäkerhet. Dörrarna är vanligtvis ges ett betyg som visar hur många timmar av höga temperaturer de kan tåla, och de kan krävas i lag i många strukturer, såsom skolor. Den dubbla lager design kopplats ihop med isolering gör det mycket svårt för en brand att ta sig in dörren om inte temperaturen klättra extremt höga eller brinner elden i flera timmar.

Dubbel ståldörrar erbjuder också bra motstånd, tack vare lager isolering. Vissa tillverkare lager dörrar som inte har tillsatts, så att kunderna kan beställa isoleringen produkter de vill ha, och flera företag erbjuder isolering märken som är utformad för att ge akustisk förbryllande. Vanligtvis ljudisoleringen är inte den enda anledningen att installera en dubbel ståldörr, men det kan vara en trevlig fördel i bullriga miljöer där brandsäkerhet är ett problem.

Dessa dörrar används också som säkerhetsdörrar. Det är svårt att penetrera en dubbel ståldörr som har hängt korrekt och utrustad med en lämplig lås. Att använda sådana dörrar kan minska säkerhetsproblem för en struktur, vilket gör det säkrare att arbeta i. I hög säkerhet miljöer kan dubbla ståldörrar lag krävs för att skydda data eller andra känsliga material.

En dubbel ståldörr kan vara fast eller försedd med ett fönster. Säkerheten och brandklass av dörren kommer att ändras genom fönstret, med storlek, tjocklek och grad av förstärkning i fönstret alla spelar en roll för hur dörren kan betygsatt. Dessa dörrar kan installeras inomhus med avseende på brandsäkerhet och separation mellan rum och korridorer i en byggnad, och de kan också installeras vid entréer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.