Vad är ett Post-Tension Slab?

Även betong är ett mycket styvt material, den har en naturlig svaghet när det gäller spänning. Det är begränsad i förhållande till längden på en balk, golv eller bro som kan göras av det. Ett sätt att kunna bygga dessa strukturer med längre spännvidder än vad som vore möjligt med vanlig betong är genom en teknik som kallas förspänning. En post-spänning platta är en platta av betong som har förspänd med en särskild metod för att öka styrkan i betong.

Flera metoder finns för förspänning betong, med post-spänning är en mycket vanligt. Innan en efter spänning stålämnen hälls, höghållfast stål delar eller kablar som kallas senor, läggs i en tät rutnät. Dessa bidra till att stödja och ge styrka till plattan när den har härdat. De senor är överdragen med plast så att de inte direkt kommer i kontakt med betong. Efter att nätet görs, betongen hälls, med extra omsorg för att se till att senor kvar på rätt djup.

Det konkreta är tillåtet att bota till cirka 75% av vägen, där punkt efter spänning uppstår. Var och en av senorna i efter spänningen platta dras tight, med hjälp av en hydraulisk domkraft. Den spänner av kablarna sker efter de konkreta mesta har härdat, därav uttrycket "efter spänning. " De senor är oftast dras till en spänning på 25. 000 pounds per kvadrattum (4. 503 kg per kvadrat cm). När kablarna har nått den angivna spänningen, de är förankrade i betong, och plattan är tillåtet att helt bota.

Många moderna bostäder byggs på en post-spänning stålämnen, som fungerar som en utmärkt grund . Denna metod för förspänning betong är särskilt användbar i områden där marken utvidgas och i förhållande till väder och vind. Bortsett från hushåll, öppnas efter spänning konkreta möjligheter för att många byggnadsteknik som annars vore omöjligt. Till exempel, parkeringsgarage och arenor är starkare och billigare att bygga med efter spänning betong.

Använda en post-spänning platta i stället för vanlig betong gör ofta ekonomiskt sunt förnuft. Eftersom det finns en mindre djup av betong som används för att uppnå samma slutresultat, bygg kostnaderna sänkas. Detta fördelar har ännu större konsekvenser för uppförande av skyskrapor och kontorsbyggnader.

När golvet tjocklek minskas, så är vikten av strukturen. En lättare byggnad innebär att kostnaderna för att bygga grunden minskas. Tunnare golv också uttryck i minskad bygghöjd, vilket innebär att yttre ytbehandling kostnader, t. ex. fönsterglas, är mindre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.