Vad är en slipmaskin?

En slipmaskin använder en slipande hjul, som ett skärande verktyg för att forma eller ändra måtten på en hårt material. Den typ av material som behöver slipning vanligtvis metallföremål såsom verktyg och stavar. Dessa maskiner arbetar vanligtvis genom att minska material genom slipning. Allmänhet och avse sliprulle marker bort på materialet, ändra dess form eller dimension.

Eftersom processen för slipning metallföremål ofta genererar en hel del värme, är en kylvätska ofta krävs för att förhindra material och maskinen från överhettning. I hög precision arbete kan kylvätska inte nödvändigt. High Precision Grinding vanligtvis innebär att ta bort små mängder av material, så mycket lite värme genereras.

De grundläggande delarna som en användare arbetar med är vanligtvis slipning maskinens drivhjul, arbets-säng då materialet har placeras, och en fixtur som styr och håller materialet. Hjulen, som kan variera i storlek, i regel baseras på en tillverkade slipmedel som silikon karbid eller aluminiumoxid. Beroende på jobbet kan sliphuvud röra sig material som håller på att utarbetas eller sliphuvud kan ställas in att bo i ett fast läge och materialet kan flyttas runt det. De sliphuvud och arbetsrelaterade säng positioner kan styras med funktioner som ett skjutmått kalibreras ratten, numerisk styrning eller dator numerisk styrning.

Det finns flera typer av slipmaskiner. Detta är nödvändigt eftersom alla maskiner som inte är konstruerade för att utföra samma typer av jobb. Till exempel är ett bälte kvarn ett motordrivet slipmaskin används för att bearbeta metaller med hjälp av belagda slipmedel. Dessa maskiner används i allmänhet för tre program: efterbehandling, gradning och avverkning.

bänkslipmaskiner allmänhet manuella maskiner som har två hjul. Varje hjul har sannolikt olika kornstorlekar, som används för grov-och finbearbetning. Dessa maskiner är vanligen används för att forma verktyg i behov av reparation, såsom verktyg bitar. De används också för att forma metall som måste svetsas. Deras slipskivor kan behöva stängas när man arbetar med hårdare eller mjukare material.

Jiggen Kvarnen används för en mängd olika funktioner med jiggar, formar och fixturer. Dessa maskiner kan användas för att mala komplexa former och hål med en hög grad av exakthet. Jiggslipmaskiner fungera normalt med hjälp av en flyttbar, hög hastighet luft spindel för att rotera slipning bitar. Oavsett om hastigheten på en jigg slipmaskin är fast eller justerbar varierar från en maskin till en annan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.