Vad är en självhäftande Solvent?

En självhäftande Lösningsmedlet är en produkt som är avsedd att bryta ner obligationer i lim, tillåter människor att skilja föremål som iakttogs tillsammans eller att ta bort klisterrester och goo. Det finns ett brett utbud av sådana produkter på marknaden, vilket speglar den mångfald av tillgängliga lim. Det är möjligt att hitta klister lösningsmedel i många hårdvara och hem butiker försörjning, och specialprodukter för problem lim kan särskilda beställas om de inte hålls i lager.

Lim är avsedda att skapa ett starkt band. De kan tillverkas av olika material, och de är oftast anpassade till specifika typer av ytor såsom plast, trä eller metall. Styrkan av obligationen varierar, beroende på produkten och dess avsedda användning. Vissa lim är utformade så att man relativt enkelt separation, även om rester kan finnas kvar, och andra är avsedda att skapa ett permanent band. Permanent lim kan vara mycket utmanande att ta bort utan att orsaka skada, även självhäftande lösningsmedel.

En självhäftande lösningsmedel bryter ner limmet och omvandlar den till en lös lösning som gör att objekt kan hållas åtskild. Självhäftande lösningsmedel kan också användas för att ta bort klisterrester från en produkt, till exempel någon som vill ta ett klistermärke avskurna skulle kunna använda en självhäftande lösningsmedel för att mildra de självhäftande för att underlätta avlägsnandet.

Många av dessa produkter är mycket lika färgborttagningsmedel, delvis på grund färgen är gjord med lim som är avsedda att hjälpa den att stanna kvar. Självhäftande lösningsmedel kan användas på flera sätt, beroende på produkten. Vissa är tänkta att hällas på en svamp eller kompress och används för att gnida på den självhäftande, andra spraya på, och andra kan hällas på. Självhäftande lösningsmedel avsedda för blötläggning är också tillgängliga, för särskilt envis obligationer.

Många lim lösningsmedel är giftiga. Det är viktigt att använda ett klister lösningsmedel i en väl ventilerad plats för att undvika inandning dem, och det kan bidra till att bära en mask också. Lösningsmedel även bör inte beröras med bara händer, som hudirritation kan uppstå. Människor bör också vara noga att använda ett lämpligt lösningsmedel när de behöver lösa ett limfogen, en produkt avsedd för något som liknar vitt lim, till exempel inte kommer att vara effektiv på någonting men vitt lim. Om människor inte är säker på vilken typ av lösningsmedel att köpa, kan de be om råd från personalen på en butik som säljer självhäftande lösningsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.