Vad är en självhäftande Primer?

fastnat permanent nästan vad som helst på porösa ytor kan vara en mardröm ibland. Problemet är att eftersom substratet är porös, kommer den att absorbera den självhäftande och förkorta den användbara livslängden på mattan, linoleum, eller annat material som bör vara limmade ner för en lång tid. Lösningen på detta problem, och problem som det är användningen av klister primer. Ett lim primer är en flytande produkt, normalt göras med latex, som är "målade" på ett substrat och tillåtas att torka. Dessa primers används för att öka limning kvaliteten på klister, om det är före tillämpas, som med skal och sticka kakel, eller om den måste spridas, som med inomhus /utomhus mattor.

Latex lim grundfärg är vanligen vatten-baserat, och den torkar relativt snabbt. Beroende på omgivande luftens temperatur och relativa fuktighet, torka gånger varierar mellan 30 minuter och tre timmar. Substrat kan vara antingen vertikal eller horisontell, och inkluderar gipsvägg, trä, gips, sten, betong, trä och underlayments trä, och hälls-in-place bjälklag gips.

Det område som kommer att vara fyllda med självhäftande primer bör vara beredd att gå innan primer appliceras på substratet. Detta innebär att området måste vara fyllda, primern och limmet bör hållas vid eller över 65 ° F (18,3 ° C) under minst 48 timmar före och 48 timmar efter primer och lim är installerade. Detta kommer att säkerställa att primern torkar jämnt och att själva limmet torkar ordentligt. Varma material undgå lim lättare än vad kallt material. Det är anledningen till ytan ska vara acklimatiserad också.

Innan lim primer används bör användaren vara säker på att substratet är rent. Detta innebär att det är fritt från alla typer av ytföroreningar som förhindrar att limmet primern från arbete på sitt ideal nivå. Damm, smuts, vax, polish, färg, olja, fett eller andra föroreningar som kommer att påverka effektivt material limning bör tas bort. Underlaget måste också vara i gott, funktionsdugligt skick, och vara relativt jämn och torr.

Hur mycket täckning som kommer att förses med en given mängd lim primer kommer att variera beroende på porositet och jämnhet för substratet. Grövre substrat bör jämnas så mycket som möjligt med en lapp och avjämningsmassa. Substansen bör torkas och härdas enligt tillverkarens rekommendationer innan limmet primer tillämpas.

Vid tillämpning av självhäftande primer, en kort tupplur rollern eller en grov fiber borste bör användas. Om pölar form under spridning, bör de rullade eller borstas igenom så att de inte kommer att bli en bindning fråga när limmet appliceras. Självhäftande primer bör användas med full styrka, och verktyg kan rengöras med varmt vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.