Vad är en polymer lim?

En polymer är en molekyl som består av en kedja av repeterande enheter som är kemiskt bundna tillsammans. Lim är ämnen som används för att limma saker tillsammans. En polymer lim är ett syntetiskt bindemedel som framställts av polymerer och anses vara starkare, mer flexibla och har större slagtålighet än andra former av lim. Dessa limning produkter används inom flera industrier, däribland bilar, flyg, flyg, konstruktion, elektronik och elektriska.

En polymer lim kan komma i olika former, inklusive urethanes, epoxi, harts, cyanoakrylater och metakrylater . Urethanes är resistenta mot oljor, kemikalier, syror och bränslen, vilket gör dem en populär lim för många tillämpningar. Dessa produkter är stark, flexibel och obligationer samt till en mängd olika ytor. De används för att täta bränsletankar, oljetankar, kemisk behandling utrustning och rörledning. Polyuretan lim kan också användas för att fästa kakel till subflooring, täppa till luckor och tråd lås föreningar som ersätter behovet av brickor.

En epoxi polymer lim används i ett antal vardagliga tillämpningar, inklusive limstift för lim vapen och i en mängd olika hantverk lim. Dessa kommer i en mängd olika hårdhet och viskositet, eller motstånd mot flöde, och kan obligationer plast, glasfiber, trä, sten och metall. Epoxi är värme och kemiskt resistenta och är goda elektriska isolatorer, vilket gör dem en ofta val för elektroniska och elektriska tillämpningar. De är också värdefull när ett starkt band krävs, t. ex. i flygplan, marina och biltillverkning.

Några konkreta blandar innehålla en självhäftande plast polymer som hjälper band och ställ in pulvret i hårdbetong. Dessa lim används också i elektronik och som en bindning material för fästen på tänderna för ortodontisk apparatur. En polyvinylacetat (PVA) är den mest använda termoplastisk polymer harts vid arkeologiska utgrävningar för att pussla ihop organiskt material, som ben och tänder samt bitar keramik.

En cyanoakrylat är en sammanfattning-bondning polymer lim med ett självhäftande bas som används i tillverkning och medicin. En av de välkända exempel är Super Glue ®, som liknar en cyanoakrylat som ofta används i stället för suturer vid behandling av nedskärningar och för limning kirurgiska snitt. Dessa ögonblick lim är också populära för att göra modeller, hantverk och reparera saker runt huset.

metakrylat, en annan klass av polymer lim innehåller metyl-vinyl. Denna polymer lim har utmärkt slagtålighet, flexibilitet och skjuvhållfasthet. Den har ett medium till snabba härdningstiden och gör en bättre plast jobb bindning än både urethanes eller epoxi. Metakrylater är brandfarligt, och bör tillämpas i ett område med god ventilation.

Det finns flera saker att tänka på att välja en polymer lim. Produkter bör jämföras för att avgöra vilken som obligation bäst med de typer av ytor som gick. Olika produkter kan väljas beroende på viskositet som krävs för jobbet, permanent eller tillfälligt band den tid som finns för att bota, och om det krävs. För bästa resultat, applicera lim på en ren och torr yta och följ tillverkarens rekommendationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.