Vad är en pneumatisk häftapparat?

En pneumatisk häftapparat är ett verktyg som vanligtvis används för att driva byggandet lönegrad häftklamrar i en mängd olika material, t. ex. trä eller metall. Termen pneumatiska tillämpas på dessa verktyg eftersom de använder tryckluft för att tvinga häfta ur verktyget och till önskad yta. Dessa häftapparater är användbara för en rad olika projekt, inklusive byggnation, klädsel och hem förbättringsprojekt.

En pneumatisk häftapparat vanligtvis kräver användning av en extern kompressor för att skapa lufttrycket som krävs för att aktivera häftapparat. Denna typ av häftapparat är en av många pneumatiska verktyg som kan drivas av en luftkompressor. De flesta kompressorer är bensindrivna, men vissa kan drivas med el.

Kompressorn håller luften vid ett högre tryck än den allmänna atmosfären. I de flesta pneumatiska häftapparater, när tryckluft släpps in i häftenheten s fat, slår det en kolv som gör att häfta i ytan. Den häfta vanligtvis går in i trä eller metall på en extremt hög hastighet.

De flesta pneumatiska häftapparater använda tung-tunnplåt klammer. Normalt den vanligaste klammer dimensioner faller mellan 1 /4 inches (cirka 6,5 mm) till 1 /2 inches (cirka 13 mm) i bredd, och 3 /8 inches (cirka 9,5 mm) till 1-1/2 inches (cirka 38 mm) lång. Den böjda formen på häftklamrar håller materialet på två ställen, så de har potentiellt starka som innehar makten.

klammerpistoler kan vara användbara för att fästa många typer av material. De är oftast användas tillsammans med plywood. För det mesta använder en pneumatisk häftapparat tillräckligt stor kraft för att driva en basvara smidigt in i byggnadsmaterial, ofta lämnar en flush finish. Även med en pneumatisk häftapparat, kan de flesta typer av klammer inte vara tillräckligt stark för att omsorgsfullt penetrera täta material, såsom mahogny, utan att böja.

spårvidd och bredd klammer kan få dem att vara visuellt olämpliga för vissa projekt. De anses ofta fula, så de används vanligtvis endast för leder och fästen som inte syns i det färdiga projektet. Till exempel kan klammer användas för att fastställa golv underlayment.

De flesta av dessa verktyg är utrustade med säkerhetsbälten mekanismer för att undvika skador. Den utlösande av en pneumatisk häftapparat har normalt en säkerhetslåset switch. Detta säkerhetslåset tillåter inte att vapnet skall avfyras om inte häftenheten fat trycks mot en yta. Övergången hindrar häftenheten från skjuter på måfå eller skjuta klammer i luften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.