Vad är en mekanisk patent?

uppfinnare eller forskare som skapar nya maskiner eller tillverkningsprocesser kanske vill patentera sina upptäckter. Den typ av patent som de skulle använda kallas en mekanisk patent. Med ett mekaniskt patent kan uppfinnaren kunna behålla exklusiva rättigheter för sin uppfinning.

För att erhålla ett mekaniskt patent, kommer en uppfinnare har varit tvungna att skapa något som är helt ny, liksom något som är användbar för en industri. I vissa områden finns det frågor som inte får patent enligt lag, såsom mentala handlingar. När tilldelas ett patent kommer uppfinnaren själv rätten att använda, göra, sälja och distribuera sin egen uppfinning. Inga andra människor kommer att kunna göra det utan uppfinnarens medgivande.

En mekanisk patentkonsult kan användas för att få patentet. Han eller hon kan meddela den sökande om ansökningsprocessen. I början av denna process måste uppfinnaren fylla vanligen utförs en uppfinning Upplysningar. Detta kommer att innehålla namnet på uppfinningen och uppfinnaren samt uppfinningens beskrivning, syfte, användning, funktioner, fördelar och resultat testning. Den får också begära skisser eller fotografier av uppfinningen. Noggrannhet och specificitet är viktigt här, eftersom dessa dokument kommer att användas för att definiera uppfinningen, och jämföra dessa mot alla misstänkta överträdelser.

Innan patent kan erhållas, ett patent sökning får också genomföras. Detta kommer att säkerställa att ett patent för samma eller en liknande uppfinning inte redan har lämnats in. Eftersom sökningen är oftast mycket tidskrävande, många uppfinnare välja att använda mekaniska patentombud att utföra sökningen. Om uppfinningen i fråga inte redan har ett patent arkiverat, kan uppfinnaren sedan vanligtvis fil för ett patent.

När patentet är arkiverat för, får uppfinnaren "patentsökta" status för sin uppfinning . Även om detta inte garanterar samma skydd som en hel patent bidrag, men det ger uppfinnaren ett status begränsat skydd. Patentsökta statusfrågor andra uppfinnare en varning att inte använda eller anspråk på uppfinningen under dess status. Om de ignorerar status kan de betala en straffavgift enligt lag.

Efter att patentet lämnades in, patentingenjör kommer att se över det. Han eller hon kan godkänna patentet utan ändringar. Patentet är ofta avslås, med begärda ändringarna av patentet examinator. Uppfinnaren kan då göra en ändring, eller ändra, och lämna den för granskning igen. Om examinator finner inga fel med den sista ändringarna är de mekaniska patent normalt beviljas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.