Vad är en Slipning Stone?

En skärpning sten är ett verktyg som är utformat för att hjälpa människor att återställa den skarpa kanter blad verktyg. Slipstenar för alla sorters verktyg från knivar till yxor är tillgängliga med olika grad av hårdhet och grus som är anpassade för specifika metaller. Många järnhandeln bära slipstenar och köksbutiker leverans vanligtvis utför slipstenar som är särskilt utformade för knivar, kök stenar kallas också brynen.

Det finns ett antal sätt att utnyttja en skärpning sten, men alla av dem förlitar sig på principen att ett blad kan slipas in skärpan genom att gnidas mot en grov yta. Traditionellt har slipstenar bokstavligen i sten, även om modern slipstenar får göras från kolstål, diamant, och en mängd andra ämnen, beroende på vad de är avsedda för.

Det är möjligt att bryta slipstenar i två grundläggande kategorier: handhållen stenar och stenar som är monterade på elektriska slipmaskiner. Handheld stenar är lämpliga för finslipning arbete, som knivar, medan elektriska slipmaskiner kan användas till mer robusta blad som yxor och machetes. Med tanke på att olika blad kräver unika skärpning teknik bör det inte komma som någon överraskning att vissa människor hänvisar till lita på professionella när det gäller skärpning verktyg, som en dålig slipning jobb kan förstöra ett verktyg.

Handhållna stenar kan utformas som block som hålls i handen eller som stavar som innehas av ett långt skaft. Bladet som skall slipas körs upprepade gånger över ansiktet för slipning sten för att mala ut en kant. Beroende på hur en klinga maldes i första hand kan det måste hållas i en särskild vinkel eller slipas på ett visst sätt. När bladet är slipat på ena sidan, en liten läpp av material som kallas ett burr bygger upp, den burr avlägsnas genom att bläddra bladet och vispa den över skärpan stenen ett par gånger.

Electric stenar Normalt roterar i en cirkel, som kräver att användaren kan hålla bladet i fråga mot slipning ansiktet att slipa den. Använda en elektrisk slipa sten kräver skicklighet, eftersom det är lätt att slipa bort ett blad eller skapa en ojämn mala genom att inte använda konsekvent Trycket på bladet. En skicklig handler kan använda en elektrisk kvarn för knivar, saxar, och ett sortiment av andra verktyg. Handelsled slipmaskiner kan skärpa mycket stora, tunga blad som de som används i papper skärmaskiner på tryckerier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.