Vad är en Rivning tillstånd?

En rivning tillstånd är ett officiellt dokument från en regional statlig myndighet som tillåter någon att riva en struktur och rensa skräp från partiet strukturen ligger på. Människor i allmänhet måste ansöka om rivning tillstånd när de vill helt förstöra en struktur, eller riva en betydande del av en struktur som blir kvar. Dessa tillstånd normalt skall utfärdas av byggnad eller planering avdelningar samt information om de specifika ansökningsprocessen för en rivning tillstånd kan erhållas från stad eller regionala regeringsföreträdare.

Det finns flera anledningar till varför en rivning tillstånd vanligen krävs. Den första är säkerhet. Staten vill se till att byggnader revs av yrkesutbildad arbetskraft, och att de grundläggande säkerhetsåtgärder kommer att följas. Många myndigheter är också bekymrade över verktyg som kan anslutas till byggnaden, och förekomsten av farliga material som asbest.

Regeringarna i allmänhet också vill se till att området runt rivningen går fri, och att partiet skall rengöras när rivningen är över, så att en hög med skräp inte ligger kvar. När människor ansöker om rivning tillstånd, måste de ange vanligtvis bolaget och förfarande som kommer att användas, och de måste visa att verktyg för att byggnaden har varit avstängd och tak, och att det finns en plan på plats för hantering av farliga material.

Sedan rivning vanligtvis genererar en stor hög med skräp, måste många människor också ansöka om ett hinder tillstånd som gör det möjligt för dem att placera dumpsters nära webbplats och för att blockera trottoaren eller gatan tillfälligt för att hålla folk säkert från att falla skräp. Avgifter för rivning och möjliggör obstruktion är oftast separat, och det är en bra idé att ansöka om båda samtidigt, för att säkerställa den lokala regeringen att varje skede av förfarandet har beaktats och planerat för.

När en byggnad rivning planeras, kan rivningen företaget är överens om att hantera rivningen kunna tillämpas som en del av de tjänster de tillhandahåller. Är dock fastighetsägaren fortfarande ansvarig för att bekräfta att en rivning tillstånd har erhållits innan arbetet påbörjas, och det är lämpligt att be om en kopia, och bekräfta att det har gjorts hos en regeringstjänsteman. Rivning tillstånd är också en fråga om offentlig handling, och fastighetsägare kan vara bra att vara medveten om att ansökningar ofta kan ifrågasättas av människor som motsätter sig rivning av olika anledningar, allt från en önskan att bevara historiskt byggnad av farhågor om livskvalitet i grannskapet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.