Vad är en Power Kärl?

En eluttaget är en punkt av samband mellan elektriska enheter som lampor, datorer och spisar och elektricitet in i en struktur. Ofta kallad enbart som en "behållare", en eluttaget är en viktig del av dragningen av en struktur, och de flesta strukturer har en mängd kärl att ge många knutpunkterna. Användning av flera kärl möjliggör också användning av olika dedikerade kretsar, till exempel en behållare avsedd att användas med en varmvattenberedare kan sättas på egen krets för att förhindra en överbelastning.

Många lekmän känner en eluttaget som ett eluttag eller vägguttag. Kärlet består av en hona som är utformad för att samverka med hankontakt. När någonting är ansluten till eluttaget, kan driva in enheten som är inkopplad När Unplugged är kärlet öppet igen, och kan användas för att ansluta en annan enhet, eller lämnas öppen.

Eftersom eluttaget fungerar som ett gränssnitt punkt för det elektriska systemet, kan det innebära en säkerhetsrisk. De flesta har ett antal säkerhetsfunktioner som är utformade för att shorts, makt överlast, och andra problem som skulle kunna utgöra en risk för brand eller skada. Till exempel är många makt kärl jordad, och kärlet är utformad för att göra det svårt för människor eller husdjur att infoga extremiteter i behållaren. Särskilda byggnormer kan vända sig till installationen av kärl och säkerhetskrav för elektriska system för att minska risken för stötar och elektriska bränder.

Öppna makt behållare kan täckas med plast lock för extra säkerhet. Kapslarna är utformade för att kontakten i uttaget ungefär som den manliga kontakten på en lampa, hindra människor från att komma i kontakt med elektricitet inuti kärlet. Begränsningen är ofta rekommenderas som en childproofing åtgärd, och de kan också vara användbart i ett hushåll med nyfiken och äventyrlig husdjur som kunde vara skadad eller rädd under utforska de inre mysterierna av ett eluttag.

Olika nationer använder olika typer av makt kärl, vilket kan orsaka problem för resenärerna. Förutom att ha olika arrangemang av kontakterna, kan folk använda olika spänning, vilket kan skada utrustning från ett annat land. Resenärer har tillgång till ett antal omvandlare pluggar som de kan använda för att kopplas till kärl i andra länder, tillsammans med transformatorer för att hantera skillnader i spänning; dessa leveranser är lätt tillgängliga från järnaffärer och butiker resor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.