Vad är en Needlegun Scaler?

Rost är en gammal fiende av metall, och needlegun scaler är en del av den moderna arsenal mot rost. Liten nog att hållas i en hand, den needlegun scaler, även känd som nålen scaler pistol eller nål pistol, är en pneumatisk verktyg som använder små mejslar virvlande i hög hastighet för att snabbt ta bort rost, gammal färg och rost från hårda metaller.

kanske mest känd för sitt samarbete med US Navy och rengöring av gamla fartyg har needlegun scaler också migrerat i allmänt bruk i hemmet och bilreparationer. Det värderas för sin förmåga att peta dess snabbt flytta "nålar" i trånga utrymmen, och även för den snabbhet med vilken man kan minska en yta på ren metall. Den drivs av en liten kolv rör sig fram och tillbaka snabbare än ögat kan följa-från 2. 500 till 5. 000 gånger per sekund-och kan automatiskt anpassa sig till formad ytor.

Som dess popularitet har ökat, den needlegun scaler har tillverkats av ett antal beslutsfattare elverktyg. De flesta scalers drivs med tryckluft, men elektriska modeller har även kommit till marknaden. Generellt de väger mindre än fem pounds (ca 2,3 kg).

Tillverkarna rekommenderar att alla ytor som skall behandlas av en nål pistol scaler först rengöras yta av olja och smuts. Verktyget är mest effektiva när de tillämpas på små ytor i taget, och hålls i en 90 graders vinkel. Eftersom mejslar bara behöver gå en liten sträcka på grund av sin snabbhet är needlegun scaler även kunna lägga en fin kant längs gränser ytor.

Variationerna mellan scalers på marknaden i allmänhet måste göra med det antal nålar och den hastighet med vilken de rör sig. Kraften att rengöringen åtgärder kan också bära billigare scalers ut snabbt, så det är viktigt att bestämma hur mycket verktyget kommer att användas. Man bör notera också att needlegun scaler är inte en lugn verktyg, och vissa aktörer kan välja att använda öronproppar.

Det är inte heller rekommenderas för användning på mjuka ytor såsom aluminium, trä, krom, mässing , lineoleum eller rostfritt stål, eftersom barr kan faktiskt skura metallytan under rost och färg. Värme kan bygga upp ganska snabbt runt verksamhet slutet av en nål pistol scaler, men snabbt försvinner när verktyget stängs av för att ladda kompressorn.

De flesta handhållna needlegun scalers sälja för mindre än $ 50 amerikanska dollar (USD), vilket gör det ett praktiskt verktyg för gör-det-självare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.