Vad är en Ledad Truck?

ett ledat lastbil är ett fordon som är vanligast i byggnadsarbete. Långtradare används för att dra tung last, ibland över svår terräng, och de kan betraktas som en typ av traktor-släp enhet. Det finns enkla långtradare som drag varor,

liksom ledad dumprar som också lastmaskiner.

Det viktigaste inslaget i en ledad lastbil som placerar den i en separat körning klass är dess drivsystemet. Drivsystemet är baserat på antalet hjul på axlar som används för att dra trucken. Det vanligaste systemet är 6 x 6 system, där lastbilen har sex hjul på tre axlar och alla används när man kör bilen.

Ett annat system som används är 6 x 4-enhet, där endast de bakre fyra hjulen används vid körning. Den ursprungliga drivsystem i långtradare är den berömda 4 x 4-enhet. Detta var avsedd för lastbilar att köra över den tuffaste terrängen på planeten. 4 x 4 drivsystem hjälper lastbilen manöver över terrängen som kan vara ett potentiellt problem för de transporterade.

En ledad lastbil kan användas för att transportera alla typer av varor. 4 x 4 drivsystem, till exempel, används oftast för laster som brandfarlig vätska. En ledad lastbil har också förmåga att transportera laster på upp till 40 ton i vikt. Det är därför det är så populärt inom byggbranschen, där tunga material används.

Ett av problemen för de ledade lastbil finns med den bakre släpet. På grund av sin koppling system fungerar släpvagnen självständigt från förarhytten. En skicklig förare behöver hålla ett vakande öga på släpvagnen med speglar från sidan. På grund av den oberoende av släpvagnen har föraren ingen känsla av släpvagnen förslag. Det finns nu videokameror som kan installeras i trailern att förarna att känna till släpvagnen rörelse.

ledade lastbil är en av de mest mångsidiga dragande fordon i världen. På grund av dess mångsidighet och rörlighet är det som används i en mängd olika branscher, inte bara inom konstruktion. Tänk på den stora avverkningen företag som transporterar ett stort antal träd, vilket inte skulle vara möjligt utan det ledade lastbilen. Militären har en enorm flotta av olika typer av långtradare, av vilka några är speciellt bepansrade. Du har även de ledade lastbil att tacka för din sophämtning en gång i veckan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.