Vad är en Commercial Hood?

En kommersiell huva är ett ventilationssystem som vanligtvis används i professionella kök att utvisa rök, ångor eller rök som skapats under matlagningen. Inuti luft ersätts med uteluft, påfyllning syre och späda föroreningar att hålla köket rent, friskt och bekväma. Lämplig ventilation kan vara lika viktigt i ett kök som lagar mat själva utrustningen.

Tre huvudkomponenter utgör ett kommersiellt system huva ventilation. Huvan samlar trädkronorna ånga och rök, samtidigt som man skyddar köket och skåp från skador. Det blåser Systemet flyttar in rök, och kanalsystem gör att de kan utvisas och ersättas med ren luft.

Fläkten är kapellet ett stycke av rostfritt stål som samlar matlagning ångor. I professionella kök är detta stycke vanligtvis monterad på väggen. En huva kan inte dra luft i på egen hand, utan bara har rök, ångor eller rök som skall flyttas från blåsa systemet. Av denna anledning en huva kapell måste ha gott om "fånga volym. " Det bör omfatta åtminstone 3 inches (7,6 cm) än köksutrustning på alla sidor, och den bör komma till framkanten av den främre brännare.

blåser systemet är vad som faktiskt flyttar luft in i huvan trädkronorna. Kraften av en blåsa systemet anger hur snabbt fläkten kan flytta luft. Ofta mätt i kubikfot per minut (CFM), en kommersiell huva i allmänhet kräver minst två blåser fläktar med en minsta kraft av 600 CFM (283 liter per sekund). Fans kan vara roterande, med traditionella roterande blad, eller centrifugalkraft, med ett fat form som har en högre kapacitet och arbetar snabbare. Många fans har också värme sensorer som kommer att aktivt dem, tillsammans med en automatisk avstängning funktionen.

Fläktarna generera den kraft att utvisa matlagning ångor, som sedan rör sig genom ett kanalsystem tills de släpps utanför. Trummorna är tillverkade av slät galvaniserad metall och bör följa kortast möjliga väg att arbeta effektivt. En rak väg är också att föredra, men om det visar eller utbuktningar är nödvändiga, bör de lutning gradvis för att hjälpa luftflöde. En kommersiell huva leds mot den utomhus, och det bör finnas några restriktioner i slutet av kanalen.

Vissa kommersiella huvor arbete utan kanalisation, i stället förlita sig på utbytbart filter. Detta är känt som ett icke-ventilerat eller en kanal utan konfiguration. Det filtrerar helt enkelt existerande lufttrafik och återvinner tillbaka in i köket, i stället ersätta den med frisk luft. De flesta spiskåpor har även ett kit kolfilter. Filtret bör bytas ut regelbundet för maximal effektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.