Vad är Switchgrass etanol?

Switchgrass etanol är ett biobränsle etanol skapas från grödor av switchgrass. Till skillnad från traditionella gräs kan switchgrass bli upp till 10 meter under en växtsäsong. Det är tjocka, med stjälkar som liknar trä i stället för gräs. Detta karakteristiska växt fångar även solenergi som kan vara användbara i att omvandla gräs till etanol.

Det amerikanska jordbruk, och andra offentliga förvaltningar i hela världen, är att utnyttja kraften i switchgrass för etanol produktion av biodrivmedel. Gräset kan odlas på tomter som har under årens lopp, varit utarmat av vitaminer och näringsämnen av andra grödor. Djupt rotsystem gör också allt switchgrass i områden med torka mer effektivt.

Forskare arbetar med genetik av olika stammar av switchgrass att utveckla ett formulär som innehåller alla de bästa egenskaperna för etanolproduktion. De mest framträdande dragen att ändras på detta sätt inkludera härdighet hos vallgräs och den totala avkastningen under en viss växtperiod. Med framtida utveckling, kan en typ av switchgrass skapas som använder mycket mindre gödningsmedel och kväve, samtidigt ger den bästa möjliga tillväxt för switchgrass etanolproduktion.

Även om sockerrör etanol har undersökts tidigare som ett effektivt alternativ för majs-baserad etanol, är avkastningen ofta begränsas till mindre än 20 gallon (75,7 liter) etanol per ton (907 kg) av sockerrör. Switchgrass, å andra sidan, ger upp till 100 gallons (378,5 liter) switchgrass etanol per ton (907 kg) av torkat gräs. I huvudsak kan fem gånger mer etanol biobränsle kan framställas av en ton (907 kg) av switchgrass än sockerrör.

En annan fördel med att producera switchgrass etanol är lägre produktionskostnader. För närvarande är majs de mest använda råvara för etanolproduktion. Att producera etanol från majs är tänkt att använda lika mycket energi som det gör i rent bränsle. Etanol biobränslen tillverkas av switchgrass tenderar att ge fem gånger mer energi än det tar att producera bränsle, vilket kan innebära lägre produktionskostnader och lägre kostnader etanol vid pumpen. När den totala kostnaden för de maskiner som används för att plantera, odla och skörda majs beaktas, hoppar skillnaden i avkastning till 20 gånger högre för switchgrass etanol än majs etanol.

En del forskare tror att det är också en dold förmån för produktion av switchgrass etanol. Corn grödor kräver utjämning marken, för att plantera majs grödor. Plantering switchgrass huvudsak återgår marken till en mer naturlig, prärie-liknande tillstånd att fåglar och mindre djur kan använda till mat och livsmiljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.