Vad är Som-Inbyggd ritningar?

byggda ritningar är de slutliga uppsättning ritningar produceras vid slutförandet av ett vägbygge. De inkluderar alla de förändringar som har gjorts till den ursprungliga konstruktionsritningar, med noter, ändringar och all annan information som byggaren bestämmer bör inkluderas. Medan den ursprungliga ritningarna framställs vanligtvis använder datorstödd design (CAD) programvara, som inbyggda ritningar i regel innehåller handskrivna anteckningar, skisser och förändringar.

För att förstå hur som byggts ritningar skapas, det är till stor hjälp att förstå processen att utveckla konstruktionsritningar. Ägaren eller utvecklare av ett projekt kommer att anställa en arkitekt eller ingenjör att utforma den föreslagna byggnaden. Dessa designproffs kommer att använda ägarens idéer och krav på att skapa konstruktionsritningar för projektet. När ägaren har godkänt dessa planer, de är in till den lokala tillåta byrån att få bygglov. Denna sista uppsättning planer som ofta kallas "set tillstånd" eller "100 procent konstruktionsritningar. "

Som byggare börjar arbetet med projektet, kommer han att använda konstruktionsritningar att lägga ut väggar, installera kanalsystem, kör elektriska ledningar och bygga resten av byggnaden. Under denna process kan han springa över oförutsedda förhållanden som kräver punkter som skall monteras annorlunda än de visas på planerna. För enkla förändringar kommer han ofta helt enkelt arbeta med problemet ut själv och notera förändringar på sin uppsättning av byggplaner. Med mer betydande problem måste emellertid byggmästaren kontakta arkitekten eller ägaren för riktning.

byggaren normalt skicka en förklaring av frågan i form av en begäran om upplysningar (RFI). När arkitekten eller ägaren svarar han eller hon kan skicka en skiss, en full teckning, eller helt enkelt ett skriftligt direktiv. Byggaren kommer att utnyttja detta svar för att lösa problemet, och kommer även att innehålla ändringarna på hans som byggts ritningar. Under hela projektet, kan ägaren utfärda även andra formell ändring ansökningarna till bygghandlingar. Byggaren kommer också att omfatta dessa ändringar på som inbyggda ritningar som ett vittnesbörd om ägarens önskemål.

I större projekt, kan alla stora leverantörer och underleverantörer bibehålla sin egen uppsättning som byggts ritningar. Detta gör det möjligt för elektriker, rörmokare, drywall entreprenör, och andra yrkesgrupper att göra ändringar utan att hålla upp det jobb att spåra en enda uppsättning planer. I slutet av projektet, alla olika typer av as-builts kombineras till ett enda omfattande för leverans till projektägare. De flesta byggprojekt avtal innefattar ett krav för så inbyggda teckningar, men det är bra att ge dessa planer även när de inte behövs.

Som inbyggd ritningar tjäna flera viktiga funktioner. De kan informera ägare av platser för ledningar, avlopp, och andra dolda komponenter för att göra reparationer och underhåll enklare. De är också till hjälp för framtida renoveringar, och kan användas som en bas när du skapar remodeling planer vid ett senare tillfälle. Den kommunala eller medger myndighet kan också begära en kopia av as-builts att visa lokaler för sprinkler rör, brandlarm, och andra säkerhetsanordningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.