Vad är Radon Sanering?

Radon sanering är ett förfarande där en struktur har radon nivåer minskas. Även känd som radonsanering eller radon minskning, radon sanering syftar till att minska nivåerna radonexponering för personer som använder strukturen. Entreprenadföretag som är specialiserade på radon avlägsnas kan hyras för att utföra den här proceduren, eller personer kan installera system för radon minskning på egen hand, beroende på halten av radon i hemmet och deras nivå av skicklighet när det gäller strukturåtgärder.

Radon är en färglös, luktfri gas som bildas naturligt inne i jordskorpan som en biprodukt av uran fördelningen processen. Den gas som sipprar mot ytan och kan övergå strukturer genom sina stiftelser och nivåer undergolvet. Väl inne kan radon fastna, vilket stiger inomhus och utsätta människor för allvarliga hälsorisker. USA Environmental Protection Agency (EPA) säger att radon högre nivåer än fyra picocuries per liter som anses som farliga, och bör behandlas med radon sanering.

Om människor andas in radon, sätter det dem en ökad risk för lungcancer. Radonexponering är en av de ledande källorna till exponering för joniserande strålning för många människor, och denna gas har satts i samband med ett stort antal dödsfall i cancer. Radon nivåer kan ackumuleras i ett stort antal olika strukturer i alla åldrar, och många människor är inte medvetna om farliga radon nivåer tills radon testerna syftar till att kontrollera om nivån på denna gas.

Om radon tester avslöjar en oacceptabel nivå av radon kan radon sanering påbörjas. I denna process ingår ofta ventilering strukturen att försvinna gasen och installera radon resistenta system så att gasen inte kan ansamlas igen. Dessa system omfattar ventilation under en struktur som vägar gasen på utsidan i stället låta den glida in i strukturen. Det kan även ventilationen i huset att pressa gasen ut i luften, tillsammans med tätning och installation av ogenomträngligt membran runt grunden.

Det är en bra idé att testa en struktur för radon innan de köper den. Om en struktur kräver radon sanering kan detta användas som ett argument för att sänka priset, eller radon sanering skulle kunna ingå i ett anbud som ett villkor för försäljningen. Människor som vill få högre priser för de strukturer de vill sälja kanske vill överväga radon tester och sanering innan du sätter strukturen på marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.