Vad är Polystyren Pärlor?

Polystyren pärlor är små bitar av expanderad polystyren som används för att skapa, bland annat stoppade de välkända fyllning av beanbag stolar och leksaker. De används för att skapa den lösa, skyddande förpackningsmaterial som brukar kallas "packning jordnötter. " Polystyren i sig är ett termoplastiskt material som finns i fast form vid rumstemperatur och smälter vid upphettning. Det är ett återvinningsbart material, men många återvinningsanläggningar är inte utrustade för att bearbeta dessa "nummer 6" återvinningsbart. Lokala återvinningsstationer kan bekräfta för boende eller inte polystyren kan kastas med papper, glas och aluminium återvinningsbart avfall för curbside pickup.

Den vanligaste formen av plast, är solid polystyren en hård, färglös plast som är semi-rigid och begränsad flexibilitet. Det kan behandlas som ett transparent material eller infunderas med artificiella färger. Disponibel picknick bestick, fordon modell, rök höljen detektor, återanvändbara "VOVVE lådor" som ökar i popularitet med kedja restauranger, och DVD-fodral är vardagliga exempel på de otaliga användningsområden för solid polystyren.

"bönor" i beanbag stolar är tillverkade av polystyren pärlor, även kallad polystyren pellets och är ett exempel på skummad polystyren. Packning jordnötter, hem isolering och skum vattenkoppar är ytterligare exempel på skummad polystyren. Den polystyren kulor i en beanbag stol så småningom behöver bytas, även om de inte är biologiskt nedbrytbara, de kommer att bli tillplattad och börja bryta ner eftersom de är krossade och luft pressas ur skummet. I likhet med andra polystyren produkter, lokala återvinning myndigheterna bör kontaktas om curbside upphämtning av detta material är inte tillgänglig. Polystyren är vanligtvis tillverkas i en av tre former: extruderad polystyren, expanderad polystyren skum, och extruderad styrencellplast.

Producerad av Dow Chemical, extruderad styrencellplast isolering säljs under varumärkesskyddade märket Styrofoam ®. Liksom övriga produkter som har blivit så vanligt att ett varumärke har blivit ett samlingsbegrepp (t. ex. Q-Tips, Kleenex, Popsicle), Styrofoam ® används ofta som ett catchall ord för att beskriva andra skummade polystyren poster. De polystyren som används för beanbags och förpackning jordnötter är inte extruderad styrencellplast (XPS), men expanderad polystyren skum. Förutom möbler stoppning och packning jordnötter, expanderad polystyren kulor används också för att skapa den formgjutna förpackningsmaterial som dämpar ömtåliga föremål för transport.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.