Vad är Polyeten plast?

Polyeten plast är en billig plast som är kemiskt resistent och kan vara mycket tålig. Polyeten plast levereras i en låg täthet form och en hög densitet form. Den låga densitet form upptäcktes först, följt några år senare av den höga tätheten formuläret.

Låg plast densitet (LDPE) kom till stånd 1933 när det upptäcktes av två forskare, Reginald Gibson och Eric Fawcett . LDPE är tillverkad av olja. Den har mindre styrka och uppvisar större flexibilitet än högdensitetspolyeten plast.

LDPE upptäcktes av en slump under ett experiment som utfördes av Gibson och Fawcett. När upptäcktes började de att bearbeta polymermaterial, ge den namnet "Polyeten. " Används för kablar beläggning ubåt, spelade den en viktig faktor i kriget ansträngningar under den tiden förbättra prestanda ubåtar. Under de närmaste åren andra företag blev licensierad och kunde producera LDPE.

Filmer eller förpackningsmaterial som soppåsar eller påsar smörgås tillverkas med hjälp av LDPE. LDPE används för att tillverka dispensering flaskor och olika laboratorieutrustning. Det används för att göra generella containrar, lådor och förvaring av livsmedel. Återvinning är möjlig med denna speciella form av plast men den förlorar en del av dess kvalitet andra gången.

Det var inte förrän 1951 som högdensitetspolyeten plast (HDPE) upptäcktes av två kemister, Paul Hogan och Robert Banks. Eftersom LDPE var inte det lättaste att arbeta med, började de experimentera. De upptäckte snart kristallint polypropen genom ett experiment med högoktanig bensin.

Därifrån hittat ett sätt att tillverka kristallina polypropen och HDPE. HDPE är tillverkad av petroleum och är betydligt kraftigare än LDPE. HDPE kan svetsas och ofta kan nås i större plast på grund av sin styrka och hållbarhet. En av de första sakerna HDPE användes för att göra var rockring.

HDPE finns i fällbara bord och stolar, skjul lagring och räls snowboard och lådor. Tjockare bitar av plast som VVS-, bil-tillbehör och behållare för lagring produceras med hjälp av HDPE. Vissa HDPE containrar kan användas för att lagra mat och anses diskmaskin. HDPE kan återvinnas men i likhet med LDPE, förlorar den också en del av sin kvalitet andra gången.

Polyeten plast upptäcktes av misstag genom experiment för många år sedan. Det finns nu i nästan allt vi använder i dagens moderna liv. Det är en av de populäraste plaster i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.