Vad är Mobile Refrigeration?

Mobile kyl är en form av kyl som särskilt utformats för att hantera kyl-behov i mobila miljöer. Det finns ett brett utbud av mobila kyl-tekniker, från enkla kylare används för att hålla saker som vacciner kallt under transporten till kallt big-rig lastbilar, ibland kallade "kylfartyg. " Målet med mobila kylanläggningar är att uppnå och bibehålla en stabil svalt för att skydda varor eller organismer under transporten.

I den kommersiella mening finns det ett antal användningsområden för mobil kyla. Av skäl som rör livsmedelssäkerheten, många livsmedel måste transporteras i kyld fordon eller containrar, för att säkerställa att farliga bakterier inte har en möjlighet att växa. Exempel på produkter som levereras på detta sätt är: färska mejeriprodukter, kött, mat med levande kulturer, skaldjur, frysta livsmedel, och produkter utan stabilisatorer. Användningen av mobila kyl expanderar också marknaden av en produkt kan nå, eftersom det annars skulle vara begränsad till ett litet geografiskt område.

Mobil kyl används också för att skydda andra produkter som behöver hålla sig svala, såsom snittblommor, som ofta transporteras i kylda behållare tillsammans med medicinska förnödenheter såsom mediciner som måste stanna svalna till förblir stabila, och vacciner. Organ för transplantation är också transporteras i kyla för att hålla vävnader livskraftiga tills orgeln kan anslutas till en ny blodtillförsel.

Det finns också rekreationsanvändning för mobil kyla. Små enheter från väggmonterade kylare för fritidsfordon till kylare för bilen kan hålla mat och andra förnödenheter svalna på resor. Fiskare och jägare använder också mobila kylanläggningar för att hålla sina fångster svalna skäl som rör livsmedelssäkerheten. Kyla kan vara önskvärt för saker som att hålla drycker kalla, hålla läkemedel cool för familjemedlemmar, och så vidare.

Många produkter och komponenter måste förvaras i sval temperatur för säkerhet och stabilitet. I mer bistra applikationer är mobila kyl viktigt på katastrofinsatser, så att som organ som återvunnits, kan de förvaras i kyla för att bromsa Sönderfallshastigheten. Traditionella kylbilar kan användas för detta ändamål, eller katastrof besättningar återhämtning kan använda särskilt utformade mobila bårhus.

Företag som specialiserar sig på mobila kyl sälja saker som bärbara kylare, frys enheter och accouterments, hela kylda lastbilar, kylskåp och kyld behållare som kan lastas på stora bilar, och så vidare. Många erbjuder också underhåll för att säkerställa att de apparater som fortsätter att arbeta vid optimal effektivitet, och får tillbaka sina produkter med en garanti för fred i sinnet, särskilt om en produkt är dyrt, vilket kan vara fallet med något som liknar en kyld lastbil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.