Vad är Landskap Bevattning?

Landskap bevattningen är ett bevattningssystem som används för att skapa och underhålla gräsmattor, trädgårdar och anpassade landskap. Den primära uppgiften för ett landskap bevattningssystem är att säkerställa att vattnet sprids regelbundet och jämnt under ett visst landskap. En handfull platser i världen behöver inte sofistikerade system landskap bevattning, men de är undantag, inte regel. För resten av världen, särskilt jordens torraste klimat är gräsmattan bevattning krävs nästan dagligen. Oavsett om grundläggande eller högteknologiska, bevattningssystem distribuera rätt mängd vatten på rätt ställen, vilket är nödvändigt för gräsmattan vård.

Den typ av bevattning design och systemet kommer att bero på ett antal faktorer, såsom som storleken på gräsmattan eller trädgården, geografiskt läge, tunnelbana verktyg, och miljöregler. Det kommer också att bero på olika typer av växtlighet inblandade såsom blommor, träd, grönsaker, och även vilken typ av gräs. Även med så många olika faktorer involverade i landskapet bevattningssystem och system, det finns bara fyra grundläggande typer av bevattningssystem. Dessa inkluderar dropp system, mobila system, overhead, och underjordiska gräsmattan bevattningssystem.

Drip system som vanligen används för blomster-och grönsaksodlingar. Ett droppbevattning system kan vara så enkelt som att installera overhead rörsystem med små hål i det att låta vattnet rinna ut i jämn takt, till ett mer avancerat system som använder speciella komponenter för att styra den exakta vattenflödet. Droppbevattning system anses kostnadseffektiva och ett miljövänligt alternativ till sprinklersystem som tenderar att använda mer än dubbelt så mycket vatten för att upprätthålla en trädgård eller andra landskap.

Mobila system är att föredra för gräsmattan bevattning, och är också lämpliga för blomster-och grönsaksodlingar. Denna typ av trädgård bevattningssystem använder standard trädgårdsslangen och konsument-grade sprinkler. Mobila system bör flyttas och rekonstrueras regelbundet, vilket kan utgöra ett problem för tid-medvetna individer.

Overhead landskap bevattning är idealisk för blomster-och grönsaksodlingar, men det är inte praktiskt för de flesta gräsmattan bevattning. En av fördelarna med overhead bevattning är det inte påverkar utseendet av landskapsarkitektur, vilket innebär att diken inte behöver skapas och utrustningen inte sticker ut från jorden. Billig slangar och rörledningar är installerat overhead, och systemet placeras på en timer.

En av de mest populära systemen för landskapet bevattningen är det underjordiska bevattningssystem. Denna typ av system består av pop-up sprinklerdysor och automatiska timers göra detta en av de bästa-och dyraste-system för gräsmattor, trädgårdar blomma, och grönsaksodlingar, både stora och små. Med några smärre justeringar, ett "underground" bevattningssystem kan också bli en "miljövänlig" bevattningssystem. När vatten används stänga rötterna av växter, går den direkt där det behövs och mindre går förlorad av avdunstning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.