Vad är Cellulosa isolering?

Cellulosa isolering som används för att isolera mellan inre och yttre väggar och andra konstruktioner av byggnader. Denna form av isolering är tillverkad av en mängd olika saker som var minst ursprungligen växtmaterial. Många människor genom historien har använt former av cellulosa isolering. Det var även anställd i den berömda Monticello, hemma hos Thomas Jefferson.

inställning till cellulosa isolering har genomgått en successiv förändring. Oron säkerheten hos vissa av de produkter som används i 1970-talet ledde till ökad reglering och ökad försäljning av dess främsta konkurrent vid den tiden, glasfiber isolering. Efter glasfiber härskade i isoleringen marknaden i flera decennier, studier av cellulosa isolering började att visa en del intressanta fakta om det.

Till exempel, upptäckte forskarna att denna form av isolering kan bidra till att skydda hem från stora brandskador eftersom det är så kompakt det finns lite utrymme för syre, som elden behöver för att hålla brinnande. En annan intressant aspekt av denna isolering är att med undantag av kemiska behandlingar som tillämpas på den, anses det en mycket "grönare" byggnadsmaterial.

Den använder i första hand återvunnet material såsom papper och naturligt producerat tyger. Faktum är att när de California Academy of Sciences ombyggda fabriken i San Francisco i slutet av 2000-talet valde de att använda återvunnet denim som isolering. En faktor valt denna gröna metod var den låga förkroppsligade energi (mängd energi det tar att tillverka en produkt) i denim isolering, jämfört med förkroppsligade energi av glasfiber.

Det finns flera typer av cellulosa isolering som kan användas i byggnader. Dessa omfattar lös fylla, låg damm, våt spray och stabiliseras. Lösa fylla kan ha gått till områden av rymden kräver isolering. Låg damm behandlas med vissa ytterligare produkter, som kan vara användbara om man är allergisk mot damm från saker som tidningar. Wet spray cellulosa isolering har vatten tillkommer, och kan vara den mest effektiva isolering form, och stabiliseras cellulosa bär vissa likheter med det.

Det kan inte finnas några allvarliga långsiktiga besparingar i att använda cellulosa isolering. Det tenderar att hålla värmen bättre, eller hålla ut beroende på yttre temperatur. Det enda som förblir en utmaning är att hitta människor skicklig vid tillämpningen. Det kan ta del arbete för att hitta dem som har omfattande erfarenhet av installation av olika former av denna isolering. En annan möjlig nackdel är att ingredienserna i denna isolering kan locka termiter. Dock tenderar behandling med borat, som vanligtvis är standard, för att motverka termiter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.