Vad är Automatisk bevattning?

Automatisk bevattning är en form av bevattningssystem som drivs av en datoriserad styrenhet. Denna typ av system är perfekt för dem som reser ofta och kan inte sköta sina gräsmattor på en regelbunden basis. Det är också praktiskt och mycket praktiskt för dem som har gårdar och stora anlagda områden.

När ett automatiskt bevattningssystem har installerats kan sättas in för att vatten vid bestämd tid steg. Detta faktiskt sparar vatten sedan vattna en gräsmatta med hjälp av en slang eller en oscillator ofta leder till över-vattning. Ett automatiskt bevattningssystem är som kan användas för mer exakta mängder vatten till ett område, vilket gör det ett ekonomiskt val också.

Innan har ett automatiskt bevattningssystem installerat, markägare vanligen rekommenderas att konceptualisera och kartlägga ett landskap design plan. Denna karta eller plan kommer att avgöra hur mycket vatten varje gräsmatta avsnitt kommer att behöva. Det är ofta bäst att förstå ordentlig anläggning vård för att kategorisera som växter tål torka och vilka som behöver mer vatten. Växter som har liknande behov typiskt sett strategiskt planteras tillsammans för att uppnå optimal växtskydd och vatten.

Efter att kartlägga ett landskap design, är nästa steg att fatta beslut om vilken typ av automatisk bevattning system kommer att installerad. Systems kommer vanligtvis i två typer: sprinkler bevattning och droppbevattning. Varje typ har flera olika funktioner och fördelar.

Det finns fyra komponenter som utgör det system som sprinkler bevattning. Första är timer eller controller som kontrollerar vatten release. De tre andra komponenter är bevattning ventiler, huvuden sprinkler och underjordiska rör. Sprinklerdysor kan komma i form av spray eller rotor huvud.

Droppbevattning system består av rör som har hål ligger på olika avstånd. Metoden att släppa vattnet är mycket annorlunda än det vatten som bildas under en standard sprinklersystem. Det droppbevattning är idealiskt för blommor och trädgårdar buske, medan sprinklern typ fungerar bäst på stora gräsmattor.

Ett bevattningssystem kan också komma med ytterligare funktioner, inklusive en regnsensor. Med en regn sensor, stängs automatiskt av när en viss mängd nederbörd upptäcks. Det är i grunden en smart switch för systemet. En fuktsensor, å andra sidan mäter mängden fukt i marken i stället för att mäta nederbörd. Det är mer korrekt eftersom den läser direkt ur marken, men det fyller samma funktion som en regnsensor.

Professionell installation av ett bevattningssystem kan kosta tusentals dollar, beroende på storleken på gräsmattan. Det kan verka dyrt i början men i det långa loppet kan visa sig vara ett kostnadseffektivt och ekologiskt sätt att ta hand om gräsmattor och trädgårdar. Automatiska bevattningssystem kan spara både tid och pengar och förbättra utseendet av landskapsarkitektur när den är korrekt installerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.