Vad är Arkitektur och Design?

arkitektur design hänvisar till faktiska utformning och planering av utrymmen. Arkitektur omfattar många olika delar inklusive konstruktion, design och manipulering av ljus som den avser skugga. Genom historien har arkitekter hittat sätt att skapa funktionella och praktiska utrymmen med några material som fanns tillgängliga.

Ursprungligen uppstod arkitektur från nödvändighet. Sedan urminnes kulturer behövde ett sätt att dyrka vördade religiösa gudar, tidiga egyptiska och mesopotamiska arkitekturen direkt skulle återspegla förhållandet mellan människor och forntida religioner. De flesta byggnader som uppförts under regeringstid av dessa riken var tänkt att hylla himlen. Medan "arkitekter" som vi känner dem inte existerade under uppförandet av dessa byggnader, tanken bakom att skapa imponerande och funktionella utrymmen var närvarande.

Till skillnad från egyptiska och mesopotamiska arkitektur, var persisk arkitektur enbart syftar till att visa rikedom av staten. För de gamla perserna, skapa byggnader som imponerade gäster var viktigt. Återigen, genom behovet av skydd, bidrog gamla perserna till stor del att stadsplanering och arkitektur genom att bygga massiva städer. När grekerna och romarna kom till makten, arkitektur design flyttats från en religiös eller pragmatisk koncentration design baserad på medborgerlig oro.

På grund av den grekiska och romerska bidrag, arkitektur började ta nya former och former. Uppförda byggnader under grekisk och romersk tid var massivt, imponerande och nästan varje struktur testade gränserna för arkitektur som världens visste det. Idag, arkitektur design är ofta baserad på moderna problem, såsom miljön.

Begreppet arkitekturen den avser vår värld i dag omfattar många olika ämnesområden. Nuvarande arkitekter inriktade på särskilda typer av arkitektur, snarare än arkitektur som helhet. En landskapsarkitekt mönster enbart landskap, medan en kyrka arkitekt fungerar bara på religiösa strukturer. Detta var inte fallet vid tiden för de gamla romarna, grekerna, egyptierna, eller Mesopotamians när alla byggnader formgivare skapat någon slags struktur, oavsett vad det verkliga syftet med denna organisation var.

Dagens arkitekter måste tänka på form, textur, struktur, utrymme, vikt, material och kostnader innan utforma en byggnad eller utrymme. Därför måste en arkitekt ha ett bra grepp om matematik, teknik och vetenskap. Det är just därför som de flesta arkitekter tillbringa många år som arbetar inom området arkitektur innan arbetar som oberoende uppdragstagare.

Blivande arkitekter bör överväga att anmäla sig till en fyra år grundutbildningen, följt av en forskarutbildning som särskilt är inriktad på arkitektur. Genom god utbildning och arbetslivserfarenhet, en karriär inom arkitektur design kan uppnås. Från villaarkitektur till industriell arkitektur, har arkitektur design utvecklats mycket under århundradena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.