Hur rostfritt stål Tillverkad?

Rostfritt stål har utropat sin ubiquitous praktisk användning, vilket gör framträdanden i det arkitektoniska, bilar, kök, hem och industriella tillämpningar av tillverkning. Rostfritt stål innehåller en hög motståndskraft mot korrosion till följd av en rad olika atmosfäriska förhållanden och extrema förändringar i pH, vilket gör det lite underhåll. Dess förmåga att klara höga omfattningen av temperatur i båda riktningarna, högt tryck, och fortfarande vara bredbar och segjärn gör rostfritt stål ett idealiskt material för att gestalta varaktig, som används mycket produkter. Även efter sin livslängd, är rostfritt stål lätt att återvinna och hämtar ett högt skrotvärde.

Rostfria attribut sina unika egenskaper till krom metall. Av naturen är rostfritt stål en låg kolstål som omfattar minst tio metall procent krom i vikt i sammansättningen. Detta är vad som ansvarar för dess rostfria egendom. Den kromoxid bildar en film icke-detekterbara för blotta ögat på ytan av stålet, som är flexibla och självläkande i närvaro av syrgas.

Rostfritt stål i sig är gjord i en ljusbågsugn. I ugnen, kol-elektroder som är placerade för att komma i kontakt med rester av strömmar stål tryckvåg genom dem. Resterna av stål har inte bara vara att blandas med krom. Andra delar kan läggas att förbättra egenskaperna hos rostfritt stål, nickel, kväve och molybden. Allt detta elektrod-inducerad aktivitet sker i en mycket hög temperatur miljö.

Efter att nå den kritiska smältpunkt, stål-klipp och legeringar starta blandningens tills resultatet är en homogen metall fusion. Hela massa överförs därefter till en argon syre decarbonization (AOD) fartyg där deoxygenization inträffar. Efteråt kan gjutning eller smide att göra. På grund av sin formbara och segjärn förmågor, kan metallen manipuleras i en mängd former och former, eller dras in i ledningar.

Som en avslutande touch kan en elektromekanisk kemisk process behandla stål i olika färger, som är en del av dem guld, brons, grönt, blått och svart. Ett annat tillval pricken är att doppa produkten i ett syrabad, vilket eliminerar varje skalning av rostfritt stål för en bättre polerat utseende och lätt att rengöra ytan efter användning.

Det finns minst sextio kvaliteter av rostfritt stål, kategoriseras av legeringsämnen dess mikrostruktur. Inom dessa klasser finns tre huvudtyper av rostfritt stål, nämligen Martenistic, ferritiska och austenitiska. Dessa huvudtyper variera beroende på grad av magnetism, andelen krom, och andelen övriga element.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.