Hur Gold Mining arbete?

Guld gruvdrift kan använda flera olika tekniker, beroende på hur stora situationen och vilken typ av gruvdrift görs. Vissa tekniker och verktyg är relativt enkla, så mycket att nästan vem som helst kunde göra det. Andra tekniker kommer att vara mycket detaljerade och krävande, med en mycket sakkunskap och specialiserade guld gruvutrustning.

Ett av de enklaste typer av guldbrytning är den metod som kallas panorering . Mining för guld med den här tekniken innebär inte mer utrustning än en enkel pan och är kanske den mest kända typen av guldgruvor. Ironiskt nog kan det också vara den teknik som ger det minsta resultat. För att kunna använda den här tekniken behöver man bara hitta en stekpanna och en hög med smuts och dynga. I de flesta fall görs detta genom floder. Sediment samlas in och placeras i pannan. Vatten används för att tvätta ut lättare material, vilket innebär att tyngre metaller, förhoppningsvis guld i botten av pannan.

I populärkulturen har panorering metoden för guldbrytning fungerat med många människor. Faktum är att i områden där guldbrytning brukade vara populära, turistattraktioner försöker dra nytta av att historien genom att erbjuda att återskapa den upplevelsen. Detta är kanske en anledning till mental bild av guldvaskning fortfarande är så stark i människors huvuden.

Hard gruvdrift rock guld är en annan populär teknik som används bland dem som verkligen menar allvar med guld och gruvdrift. När människor tänker på Kalifornien guldgruvor, är detta ofta vad de tycker om. I detta fall arbetade gruvarbetare sig in i gruvan med hjälp av hackor och annan utrustning till chip hårdrock från väggarna av berget. Förhoppningen var att det bland de vanliga rock, skulle ädelmetaller också hittas. Denna teknik, eller en som liknar den, är sannolikt det bästa sättet att hitta stora mängder guld på många platser i världen.

En annan vanlig teknik är att använda en anordning som liknar en vagga till rock tyngre sedimenten en skärm på botten. Ofta kan denna teknik innebär också att använda vatten, vilket kan uppmuntra tyngre partiklar ner genom rocker. Således var denna teknik används också i närheten av en flod eller sjö, eller åtminstone på en plats där vattnet var lättillgänglig.

En mycket avancerad teknik som krävs användning av maskiner eller djur arbetskraft att delta krossning kvarts stenar hitta guld. Förr gjordes detta med hjälp av en spindel och med hjälp av hästar eller oxar för att stänga av spindeln, som mark klipporna och eventuellt avslöjade guld. Denna teknik var fulländad och används ofta i Mexiko.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.