Hur Fotogen luktfria?

Fotogen kanske inte har den popularitet i hemmet att den en gång hade, men det finns fortfarande tillräckligt hushållsändamål att stark lukt kan orsaka vissa problem. Här är några tips på hur man ska deodorizing fotogen för olika ändamål runt huset.

En av de äldsta metoderna för att skapa luktfria fotogen med hjälp av paraffin. Paraffinolja har förmågan att skära lukten av fotogen, vilket gör det nästan luktfritt. Även om mängden fotogen varierar från en folklore recept till nästa, rekommenderar de flesta skär fotogen med en del paraffinolja till två delar fotogen. Många tror också att denna kombination kommer att leda till flygfotogen som kommer att bränna ljusare i en oljelampa.

Om det inte paraffin tillgänglig på idén att använda gemensamma gnugga alkohol är ett alternativ. Gnugga alkohol är faktiskt isopropylalkohol och kan erhållas från de flesta rabatterade butiker. Om fotogen är avsett att användas i en camping lampa eller värmare, lägga i en uns av gnidning alkohol är förstås att kunna kraftigt minska doften av en gallon fotogen bränsle. Om tvättsprit är inte enkelt tillgänglig, är det underförstått att använda ett recept på en del sprit till tre delar flygfotogen kommer att ge samma effekt. Som ett tredje exempel på att eliminera lukt med hjälp av ett tillägg, tjugo droppar sassafras olja sägs minska lukten av en gallon fotogen kraftigt.

När det gäller att försöka filtrera bort dålig lukt från fotogen, det finns två föreslagna metoder. Först kör fotogen genom ett aktivt kolfilter. Kolfiltret sägs att fånga några av de inslag i den flygfotogen som faktiskt orsakar lukt. Genom att eliminera de flesta av dem från fotogen, är lukten minskas drastiskt. Ett andra alternativ är att lägga till en kopp pulveriserad kalksten till en gallon fotogen. Låt blandningen för att ställa i tre till fem dagar. Då alla rester av pulvret måste lösas till botten av behållaren. Sila fotogen i en ren behållare. Den kalksten sägs att absorbera lukt orsakar egenskaper fotogen, lämnar bränsle att bränna ljust och med nästan ingen lukt alls.

För personer som inte kan stå stark lukt av fotogen, kan dessa metoder vara skillnaden mellan en trevlig camping resa eller en som är ren misär. Innan ditt nästa campingtur, experimentera med ett par av dessa recept att döda lukten av fotogen, och se vad du tycker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.